E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'QE sonlandırılmalı'---

'QE sonlandırılmalı'

'QE sonlandırılmalı'
11 Temmuz 2013 - 15:37 borsagundem.com

ABD TMSF'sinin başkanı Bill Isaac, varlık alımlarının aciliyetle sonlandırılması gerektiğini açıkladı

ABD'nin TMSF'si Federal Mevduat Sigortaları Fonu'nun (FDIC) eski baikanı Bill Isaac, Fed'in parasal genişleme olarak bilinen teşvik politikalarını azaltmanın zamanının geldiğini düşünüyor.
Tahvil alımlarının bu yıl azaltılmaya başlamasını umduğunu belirten Isaac, "Hiçbir zaman QE'yi sevmedim. Ekonomiye ve işlerin normalleştirilmesine çok zarar verdi" dedi.
İnsanların emekliye ayrılırlarsa paralarından yeterince kazanç sağlayamayacaklarından ötürü işgücü piyasasında kaldığına dikkat çeken Isaac, insanlar emekliye ayrılabilselerdi, genç insanlara istihdam fırsatlarının doğacağını savunan Isaac, parasal genişleme programının piyasada çok fazla bozulma ve sapmalara neden olduğunu söyleyerek, QE olmadan işlerin daha iyi olacağını belirtti.
Isaac, Fed'in yüksek ölçekli parasal genişleme programıyla Fed'in ekonomiye zarar verdiğini vurgulayarak, insanların harcamaya ve yatırım yapmaya korktuğunu, bu durumun ekonomiye gerilettiğini ileri sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)