E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Putin'in masası bu defa daha da uzun---

Putin'in masası bu defa daha da uzun

 Putin'in masası bu defa daha da uzun
30 Haziran 2022 - 15:52 borsagundem.com

Moskova’da konuklarını ağırladığı “uzun masası” ile çok konuşulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkmenistan’da bölge liderleriyle oturduğu "dev masa" alay konusu oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgalinden bu yana ilk kez gerçekleştirdiği yurt dışı seyahatinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Hazar Zirvesi'ne katıldı.

Türkmenistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 6. Hazar Denizi Ülkeleri Liderler Zirvesi’nin dün düzenlenen oturumunda ise liderlerin oturduğu dev masa dikkat çekti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in de katıldığı toplantıda Putin ve diğer dört liderin devasa masada birbirlerine uzak oturması alay konusu oldu.

Scholz ve Putin uzun masada: 'Avrupa'da öncelikli partnerimiz'

Sözcü'de yer alan habere göre, sosyal medyada birçok kişi, dev masayı bu hafta Almanya'da düzenlenen G7 ve İspanya'da devam eden NATO toplantılarında kullanılan “normal boyutlardaki” masalarla karşılaştırdı.

Bir kişi “Putin'in masa oyunu geri döndü. Bu seferki gerçekten uzun” ifadelerini kullandı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı da “Bu masada 5 dünya lideri var. Bence masaları küçük kalmış” diye dalga geçti. Bir Twitter kullanıcısı da “Putin'in masası her hafta daha da büyüyor” ifadelerini kullandı.

Putin, geçen aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la Moskova'da yaptığı görüşmelerde kullanılan 5 metrelik “uzun masasıyla” gündem olmuştu.

Kritik bölge el değiştirdi: Putin'in hedefi ne?

 

Putin açıkladı: ABD'nin Avrupa'da kaç nükleer silahı var?

 

Putin'den 'enflasyon' tespiti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz01 Temmuz 2022 06:15

    Toplantı Türkmenistanda yapılıyor. Sanırsın Putin sırtında toplantıya masayla gelmiş. Getirdiği masaya oturmuş. Tam bir alğı yaratma haberi. Haber deĝeri sıfır.

  • spiderman01 Temmuz 2022 05:02

    teke tekiz,  yalnizsin,  zayifsin, seni yenerim , ben gucluyum gibi sinyaller veriyor buyuk devasa masalarla

  • olasılıklar30 Haziran 2022 23:31

    ya yakından tanınmamak için dublör kullanıyor ya mikrop kapmaması gereken bir hastalığı var ya da rusya uzatmaları oynuyor.

  • Yok ya30 Haziran 2022 19:40

    Ev sahibi Putin değil ki. Niye Putin'in adı geciyor? Ağzı olan artık Putin yaptı diyip çıkıyor. NATO toplantisindan beri.

  • Hehe30 Haziran 2022 18:47

    İyice bunadi buda oyle masayi buyutmekle lider olunsaydi bizim Kabile coktan isiltili gozlerle sahlanirdi

  • Mucise Reis : )30 Haziran 2022 18:42

    Amaç herkesleri tek başına oturtuk tek tek hedef alıyor. Psikolojık güç birliğini karşısında dağıtıyor ... :D psikolojık yaklaşım....

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ30 Haziran 2022 17:56

    Putin resmen kafayı sıyıtmış olmalı.

  • Pala30 Haziran 2022 16:06

    Adam hasta, yakından gorulmek istemiyor anlaşılmasın diye