E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin açıkladı: ABD'nin Avrupa'da kaç nükleer silahı var?---

Putin açıkladı: ABD'nin Avrupa'da kaç nükleer silahı var?

Putin açıkladı: ABD'nin Avrupa'da kaç nükleer silahı var?
26 Haziran 2022 - 10:23 borsagundem.com

Putin, ABD’nin Avrupa’da kaç adet taktiksel nükleer silahı olduğunu açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den kritik bir açıklama geldi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşmesinde konuşan Putin, ABD’nin, Avrupa kıtasında 200 adet taktik nükleer silahı bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki Konstantinovsky Sarayı’nda, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşen Putin, ABD’nin, Avrupa’daki silah yatırımlarına dikkat çekti. Putin, ABD’nin Avrupa’da Kuzey Atlantik bloğunun (NATO) altı Avrupa üye ülkesinde depolanmış 200 taktik nükleer silahı olduğunu ve sadece ABD’lilerin değil bu ülkelerden de 257 uçak da muhtemel kullanımları için hazırlandığına vurgu yaprak Birlik Devleti ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkelerinin güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İskender-M taktik füze sistemleri Belarus'a yerleştirecek

Putin ile Lukaşenko arasındaki görüşmede 2 ülke arasında geçtiğimiz yıl imzalanan Birlik Devletler konusu da ele alınırken, Putin, imzalanan anlaşmanın şu ana kadar eksiksiz olarak uygulandığına dikkat çekti.

Savunma alanında Belarus ile Rusya savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının bir araya gelerek çalışma yapmasını öneren Putin ülkesinin önümüzdeki birkaç ay içerisinde Belarus’a, İskender-M taktik füze sistemlerini nakledeceklerini, bu füzelerin hem konvansiyonel hem nükleer versiyonlarda olacağını söyledi.

‘Füzeler bilindiği gibi hem balistik hem de seyir füzesi olarak kullanılabiliyor’ diyen Putin ayrıca Belarus Hava Kuvvetleri’nin elindeki Su-25 savaş uçaklarının Rusya’daki fabrikalarında modernize edilmesini de önerdi.

‘Litvanya’nın Kaliningrad’ı bloke etme hamlesi savaş ilanına benziyor’

Putin ve Lukaşenko toplantıda Litvanya’nın, Kaliningrad’dan, Rusya topraklarına demiryolu şebekesine kısıtlama getirmesi konusunu da ele aldı.

Basın toplantısında konuyla ilgili konuşan Lukaşenko, "Bu bir savaş ilanına benziyor. Modern dünyada kabul edilemez. Komşularımızın izlediği politikalardan dolayı çok stresliyiz. Genel olarak Polonya ve Litvanya öncülüğünde bir çatışma politikası yürütülüyor. Özellikle Ukrayna’da bunlardan yeterince var. Bu restleşmeye neden ihtiyaç duyuyorlar bilmiyorum. Ancak itici, iğrenç ve agresif bir politika izledikleri kesin. Bu konuyu Belarus, Rusya kadar anavatanımızı korumak için en ciddi silahların kullanımına bile her şeye hazır olabilmemiz için gündeme getiriyorum. Bu bizim acil sorunumuzdur" şeklinde konuştu.

‘Dünya pazarının en büyük gübre tedarikçisiyiz’

Gübre üretimi konusunda dünyada lider konumda olduklarını söyleyen Rusya Devlet Başkanı, ülkesinin Belarus ile birlikte Dünya pazarının en büyük gübre tedarikçisi olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Belarus ile Rusya’nın ürettiği yüzde 25’lik miktar dünya pazarı için çok önemli bir miktar. BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) zirvesinde liderlerle yaptığım görüşmeyle ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyorum. Söz alan liderlerin çoğu gıda arzındaki kesintiler, dünya pazarında gıda fiyatlarının arması ve gübre ile ilgili endişelerini dile getirdi. Rusya’nın dünya pazarına sunduğu tahıl miktarında bu yıl bir artış olabilir. Geçtiğimiz yıl Rusya, dünya pazarına 40 milyon tondan fazla tahıl tedarik etti. Muhtemelen bu tarım yılında önümüzdeki yaza kadar 50 milyonun üzerinde olacağız.’

Putin'den 'enflasyon' tespiti

Putin: Dünya ekonomisinde ülkelerin egoistliği yüzünden oluşan krizlerden işbirliğiyle çıkılabilir

ABD öncülüğünde Hint-Pasifik'te Çin'e karşı beşli grup

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ26 Haziran 2022 11:20

    Bir nükleer savaş çıkar ise tüm tüm dünya taş üzerinde taş baş üzerinde baş kalmaz.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Haziran 2022 11:16

    Putin halklı bence.batı olarak sen her türlü ambargoyu her türlü pisliği yapacaksın sonra rusya ya sen bizlere gıda doğalgaz petrol gübre maden ambargolarını yapma diyorsun.

  • Vay be26 Haziran 2022 17:36

    Putin bir Yezid değil diyorsun? Yani Batı mı Yezid? Dünyanın en büyük toprağına sahip ol bu da yetmez gibi Ukrayna'ya saldır ve haklı ol..