E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'i kartallar mı koruyacak---

Putin'i kartallar mı koruyacak

Putin'i kartallar mı koruyacak
06 Mayıs 2023 - 17:07 borsagundem.com

Rusya'da kartalların eğitilerek, Kremlin'e saldırı düzenleyecek dron'ları etkisiz hale getirmesi planlanıyor.

Kremlin Sarayı'na saldırı Rusya'yı alarma geçirdi. Rus lider Vladimir Putin'i korumak için yeni bir yol bulundu. Ülkede 'kartal filosu' oluşturulacak. Eğitimli kartal filosunun Kremlin'e saldırı düzenleyecek dron'ları etkisiz hale getirmesi planlanıyor.

Rusya'nın iddiasına göre, ABD ve Ukrayna'nın arkasında olduğu Kremlin saldırısı ülkeyi alarm durumuna geçirdi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı düzenlenmeye çalışılan suikast girişimleri günden güne artıyor. Parlamentonun alt kanadını oluşturan Duma'nın Savunma Komitesi'nin Başkan Yardımcısı Aleksey Juravlev, Kremlin Sarayı'na saldırının ardından ülkede bulunan önemli altyapıların korunması için eğitimli kartallardan özel bir filo kurulmasını önerdi.

Başkan yardımcısı Juravlev, Rus devlet ajansı RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada "Kremlin'e bir drone'un ulaşmış olması şahsıma hakaret niteliğindedir" dedi.

Kremlin saldırısının Ukrayna istihbaratı tarafından düzenlendiği iddia eden Juravlev, "Kiev'in merkezini hedef almamız lazım. Zelenskiy'nin ofisini yok edelim. Yüksek Şura'yı, Genelkurmay Başkanlığı binasını ve istihbarat servislerinin yer aldığı yapıları yakıp yıkalım" diyerek çıkıştı. 

Öte yandan Duma'da askerden kaçma girişimlerini engellemek için ameliyatsız cinsiyet değiştirmenin yasaklanması da gündemde. 

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Kommersant'a konuşan ve kimliği paylaşılmayan bir kaynak, tasarıda değişikliğe gidilmesinin sebebinin, "aile değerlerini korumanın yanı sıra ilkbaharda başlatılacak zorunlu askerlik kampanyasında katılımı sağlamak" olduğunu öne sürdü. 

Kaynak, birçok gencin askere alınmamak için özel kliniklere giderek ameliyat olmadan cinsiyetini değiştirdiğini söyledi. (Kommersant, Independent, RIA Novosti)

'Moskova için", "Kremlin için": Ukrayna'ya füze yağmuru

Kremlin: Bu saldırı Putin'e suikast girişimi

Kremlin: Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması gecikebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Mayıs 2023 17:56

    Şehit olmak isteyenleri meydanlarda şehit olurum ben  amen diyenler bir korku bir korku :D Gerçekten anlamak mümkün deil bu tiplerin güvenlik önemleri ile yaşadıklarına bakınca :D sorcan ben eski rus ajanıyım korkusuz oluyorum der :D

  • AHMET ÖZBİLEN06 Mayıs 2023 22:11

    putin de öyle salak iki kuş gibi kendisini avlatacak kadar.rusya nın her tarafı yer altından şehirler ile örülü.

  • hım06 Mayıs 2023 23:04

    Putin altına etmiş ukraynaya bulaşmakla hayatın hatasınl etti rusların 200 bin ölüsü var ukrayna bozkırlarını gübreliyorlar

  • baran06 Mayıs 2023 19:06

    Sınır ötesi harekat dedikçe Amerika ve süs köpekleri hemen havlıyor.  Ne çare ki elllerinden gelmez bir şey yalan dolandan başka.

  • baran07 Mayıs 2023 16:54

    Fetoşçu dingil çok zoruna  gidiyor değil mi?  Dünya nın süper  gücü süper alçaklar ile işbirliği yapınca tedbirli ve kararlı olarak yolumuzda yürüypruz.  Sen de önce bir  emeklemesini öğren.

  • Sai07 Mayıs 2023 12:48

    Boş beleş işler peşindesin, amerika geri çekilip bom boş alan bıraktığında kobaniye gidip tek kurşun sıkmadınız. Şurada 10 km ötedeki terör merkeziydi. 15 gün boş boş nereye gittiyseniz şamdan esadın adamları laskiyeden ruslar geldi otobüslerle orduyla biz daha 10 km öteyi çevreleyemedik. Her şeyiniz yalan gösteriş.

  • Yorum06 Mayıs 2023 17:25

    Saatte 300 km ve üstünde yol alan kartallar mı var