E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den 'şampanyalı' ulusa sesleniş---

Putin'den 'şampanyalı' ulusa sesleniş

Putin'den 'şampanyalı' ulusa sesleniş
01 Ocak 2023 - 10:54 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında askerlerle şampanya içti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün halkının yeni yılını bir ulusa sesleniş konuşmasıyla kutladı.

Rusya’nın kendisini korumak için Ukrayna’ya savaş açtığını söyleyen Putin, Batı ülkelerinin de Ukrayna’yı kullandığını öne sürdü.

10 ayı aşkın bir süredir devam eden savaş ile ilgili konuşan Putin, “Ukrayna’yı ve Ukrayna halkını kullanarak Rusya’yı zayıflatarak bölmeye çalışıyorlar” dedi. Sözcü'nün haberine göre Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği ve bir kişinin öldüğü ve 8 kişinin yaralandığı saldırıdan kısa bir süre yaptığı konuşmada Putin kamera önündeki askerlerle şampanya içerek yeni yılı kutladı.

20 yılı aşkın bir süredir ülkeyi yöneten Putin’in en uzun konuşması olarak kayıtlara geçen bu konuşmada Putin, Donbas bölgesi ile ilgili olarak da “Bu savaşta tarih bizim yanımızda. Rusya bu savaşta kendi tarihi sınırlarındaki insanları koruyor” dedi.

Putin konuşmasında, “Batı, Rusya’yı izole etmeye çalışıyor fakat başarısız oluyor. Bize yaptırım savaşı uygulayanlar bizim endüstrimizin, ekonomimizin ve ulaşımımızın çakılmasını bekliyordu. Fakat bu olmadı” ifadesini kullandı.

Rusya'da havai fişek gösterileri ve kutlama yapılmadı

 

Rusya'dan Ukrayna'ya 'sevkiyatı engelleme' suçlaması

 

Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)