E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den kritik çıkış: İki temel güvenlik talebimiz karşılanmadı---

Putin'den kritik çıkış: İki temel güvenlik talebimiz karşılanmadı

Putin'den kritik çıkış: İki temel güvenlik talebimiz karşılanmadı
01 Şubat 2022 - 20:08 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve müttefiklerinin, ülkesinin temel güvenlik taleplerini görmezden geldiğini söyledi.

Rusya lideri Vladimir Putin ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kremlin'de yaptıkları görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ABD ve NATO’dan gelen yanıtların üzerinde çalışıldığını dile getiren Putin, “26 Ocak'ta ABD ve NATO'dan gelen yazılı yanıtı dikkatle inceliyoruz. Ancak Rusya'nın temel kaygılarının göz ardı edildiği şimdiden açık ve Sayın Başbakan'ı bu konuda bilgilendirdim vurgusunu yaptı.

Putin, ABD ve müttefiklerinin, ülkesinin temel güvenlik taleplerini görmezden geldiğini söyleyerek; "Batı, iki temel güvenlik talebimizi karşılamadı" dedi.

"Bir ülkenin güvenliğini başka bir ülkenin pahasına artırmasına izin vermek yanlıştır." ifadesini kullanan Putin, “Başbakan Orban'la Ukrayna ihtilafının çözümü ile ilgili konu tartışıldı, ihlali sistemik bir hal alan insan hakları alanı da dahil olmak üzere Ukrayna'daki durumu görüştük.” diye konuştu.

Putin, Romanya ve Polonya'daki füzelerin Rusya'ya bir tehdit olduğunu söyledi.

Macaristan'ın, Rusya'nın Avrupa'da önemli bir ortağı olduğunu söyleyen Putin, "Rusya, Macaristan ile gaz transiti konusunda işbirliğini artırmaya hazır" diye konuştu. Orban da, "Başkan Putin'den yıllık gaz arzını 1 milyar metreküp artırmasını istedim" dedi.

ABD'den Rusya'ya çağrı: Askerleri çekin

Savaş yaklaşıyor: 1 milyon Ukraynalı göçmen!

Güvenlik Konseyi'nde ABD-Rusya düellosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa01 Şubat 2022 21:34

    Rusya kasiniyorsun harcarlar seni pirinç derken bulgur kirimida kaybedeceksin.Olan turkiye olacak gaz işi iptal olacak .Üretim duracak elektrik ısınma hepsi alt üst olur

  • hım01 Şubat 2022 21:58

    adamlar nükleyer güç gaz desen enerji desen onlarda kolaymı oyle harcamak libya mı irak mı ora

  • Mucise Reis ;)01 Şubat 2022 20:43

    Rusya bütün askeri gücü ve ciddiyeti ile adımlar attı. şimdi istediğinden fazla maddeleri uygulamaya koydurmak istiyor. Diplomatik olarak buradaki konuyu kapatıp kalıcı olarak unutmak iztiyor. Çünkü olay süründükçe Rusyanın vakti zamanı kargaçalar, tartışmalar, ikide bir avrupa devlet ve abd yaptırımları gibi sürümcemeleri Rusya kabul etmiyor. ABD olayı süründürmek avrupa ile rusyanın didişmesini soğuk savaşını istiyor ki buada düşmanlık oluşsun abd menfaatlerini avrupa devletleri istemeden savunsun. Almanya oltaya düşmedi : ) zaten breexıt ingiltere avrupa birlikten çıktı. birde savaş gerilimi istemıyorlar. Rusya önce diplomasiden yarısını koparsa olayı kapatacak. Ama kopartamaz isede kimse yerinden oynamasın, 24 saatte sınırları tanklar ile çizer dikenlit elleri çekerim diyecek. önce bütün aracılarla tek tek görüşmesi ülkelerle konuşup derdini dünyaya anlatması gerek. saldırı o bakımdan asla şuan olmaz. önce aracıalrla görüşme, dert anlatma yapacak Rus tarihi böyle