E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Putin soykırımı iyi bilir"---

"Putin soykırımı iyi bilir"

Putin soykırımı iyi bilir
24 Nisan 2015 - 19:50 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak değerlendirmesine sert tepki geldi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, tüm uyarı ve çağrılarımıza rağmen, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesini ‎ reddediyor ve kınıyoruz. Hukukun açık ihlali olan bu tür siyasi açıklamalar Türkiye bakımından yok hükmündedir.

Rusya’nın Kafkaslar, Orta Asya ve Doğu Avrupa’da yüz yıl boyunca gerçekleştirdiği kitlesel katliamlar, sürgünler ve Holodomor gibi topluca cezalandırma yöntemleriyle özellikle kendi tarihinde Türk ve Müslüman halklara yönelik insanlık dışı uygulamaları göz önüne alındığında,  “soykırımın” ne olduğunu ve hukuki boyutunu esasen en iyi kendisinin bilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

"Rusya tarafgirliği bırakmalı"
"Duma’nın 1995 yılından bu yana her 10 yılda bir tek yanlı Ermeni iddialarını destekleyen siyasi açıklamalar yapma alışkanlığını biliyoruz. Bu geleneği bozmayan Duma, 24 Nisan 2015 günü eski kararları doğrultusunda yeni bir açıklama daha yapmıştır. Bu açıklamayı da kınıyoruz.

Rusya Devlet Başkanı’nın Ermenistan’ın yüzüncü yıl propaganda kampanyasının gösteri ayağı olan 24 Nisan Erivan törenlerine katılması da bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Türkiye’nin dostluğuna önem vermesi ve hassasiyetlerini dikkate alması gerektiğini beklediğimiz Rusya’nın yanlışta ısrar etmesi bölgemizdeki huzur, barış ve refaha yardımcı olmayacaktır.

Rusya'nın bu konuda yapabileceği bir şey varsa o da, tarafgir tutumunu bir yana bırakıp, Ermenistan ve Ermenileri Türkiye'nin dostluk ve barış çağrılarına olumlu karşılık vermeye teşvik etmesidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞAHİN24 Nisan 2015 20:53

    siyaset ve ilişkileri günümüz baz alındığında eskinin mafya ilişkilerinin günümüz baz alındığında siyasete geciş yapmış ve güçlenmiş halidir..amaçları ve ilişkilerine her daim dikkat edilmelidir.....ülke vatandaşları tarafından denetim mekanızması oluşturulmalı istikrar ve istihdam her daim korunmalıdır.

  • KARTALY32324 Nisan 2015 20:48

    SİYASETİN KİRLİ PARASAL İLİŞKİLERİNİN GÜNÜMÜZ BAZ ALINDIĞINDA GECMİŞDEKİ OLAYLARIN ÜLKE VATANDAŞLARI ÜZERİNDE GİRİŞİMLERİ VE AMAÇLARA HİZMET EDİLMESİ AMAÇLI YANDAŞ ARAMA GİRİŞİMLERİ BUNLAR..VATANDAŞ OLARAK HER TÜRLÜ GİRİŞİM VE İSTİSMARLARA ARACI OLMAYIN.HER DAİM İSTİKRAR VE İSTİHDAMI KORUYUN........SONUÇDA SİYASETİ YÖNETENLERİN İLİŞKİLERİ AMAÇLARI TARTIŞILIR...ŞUNU UNUTMAMAK GEREK SONUÇDA SİYASET KURUMLARIDA BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLUP SİYASET KURUMU EN ÜST KADEME MEMUR SINIFIDIR..

  • Akademisyen24 Nisan 2015 20:16

    Putin eski SSCB.ni yeniden kurmak için;"tam bir emperyalist" ruhunu ortaya koymak istiyor.Ruslar tarih boyunca,Türk kavimlerine karşı sürekli "SOYKIRIM" YAPAN BİR CANİ DEVLETTİR.ŞİMDİ DE YALAKA ERMENİ AĞZIYLA HAREKET EDİYORLAR. YUH OLSUN TÜRK DÜŞMANLIĞI YAPAN DEVLETLERE.

  • MİSAFİR24 Nisan 2015 20:12

    SABRIMIZI TEST ETMESİNLER YOKSA ÇOK FENA OLUR.

  • husamettin..24 Nisan 2015 20:07

    soykırımı en iyi onlar bilirler..