E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPutin: Enerji piyasalarındaki durum daha önce hiç yaşanmamıştı---

Putin: Enerji piyasalarındaki durum daha önce hiç yaşanmamıştı

Putin: Enerji piyasalarındaki durum daha önce hiç yaşanmamıştı
29 Nisan 2020 - 16:08 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, küresel enerji piyasalarının daha önce de keskin dalgalanmalarla karşılaştığını ancak mevcut durumun bugüne kadar hiç yaşanmadığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve ülkedeki enerji şirketlerinin temsilcileriyle video konferans sistemiyle toplantı yaptı.

Toplantıda küresel petrol piyasalarındaki gelişmeleri değerlendiren Putin, "Son aylarda hem Rus hem de küresel enerji sektörü ciddi şoklarla karşı karşıya kaldı. Bu sistemik sorunlar ulusal sınırların ötesine uzanıyor." dedi.

Yeni tip korona virüs salgınının küresel ekonomiyi ve enerji talebini son derece olumsuz etkilediğini belirten Putin, "Küresel enerji piyasaları daha önce de keskin dalgalanmalarla karşılaştı ancak şu anda yaşanan durum daha önce hiç yaşanmamıştı." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın, enerji piyasalarını dengelemek için yabancı ortaklarla çözüm arayışını sürdüreceğini ifade eden Putin, "Enerji piyasaları ve ekonomideki olumsuz etkileri hafifletmek için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile bazı petrol üreticisi ülkeler (OPEC+) arasında varılan anlaşma gibi ortak çabalar gerekiyor." diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın liderlik ettiği OPEC ve Rusya'nın önderliğindeki OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler, 1 Mayıs'tan itibaren toplam ham petrol üretimlerini 2 ay boyunca günlük 9,7 milyon varil azaltma kararı almıştı.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde daraldı

Batı sınırı ASELSAN'ın 'Ateş'lerine emanet

Günün en fazla değer kazanan ilk 3 yatırım fonu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vb29 Nisan 2020 23:16

    Rusyanın en büyük sorunu çok büyük topraklara sahip olması , adeta uzun bir pardüsü giymiş bodur biri gibi , hala da aç gözlü bir şekilde yok doğu ukrayna, yok kuzey osetya, yok kırım ...yeni toprak ve hakimiyet peşinde, mesafeler her türlü maliyeti arttırır , bir de iklim şartları eklenince.... bürokrasi ve katı devlet yapısı...vs  hantal ve verimsiz bir sovyet dönemi kamyonu gibi habire mazot yakar ama gittiği mesafe bir arpa boyu.... tüm alt yapı çürümekte ve yenilenmeye muhtaç .... başı sıkışıp bize karşı tavizler vermesini umuyorum inşallah

  • yaşar29 Nisan 2020 16:20

    her yaşadıgımız gün hiç yaşanmadı biz yaşıyoruz . hep aynı yaşasaydık çözümler kolay olurdu ...