E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPrysmian Kablo'da önemli gelişme---

Prysmian Kablo'da önemli gelişme

Prysmian Kablo'da önemli gelişme
26 Temmuz 2018 - 17:00 borsagundem.com

Prysmian Group'un lisansıyla üretim yapan Türk Prysmian Kablo, lisans ödemelerinde indirim sağladı

Türk Prysmian Kablo 4.3 milyon liralık tasarruf sağlayacak. Şirket, lisansını kullandığı Prysmian Group ile yapmış olduğu anlaşma çerçevesinde yüzde 2 oranında lisans bedeli ödüyordu. Bu ödemeleri büyüme hızına bağlı olarak Prysmian Group yüzde 1.25'e düşürdü. Bu gelişme ile birlikte şirketin kasasından 4.3 milyon lira daha az para çıkmış olacak.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Prysmian Group'un 25 Ar-Ge Merkezi'nden birisi olan Türk Prysmian Kablo'nun, 16 Aralık 2015 tarihinde Türkiye'de Ar-Ge Merkezi sertifikası alması ile birlikte bu alanda faaliyetler artırılmış ve olumlu etkileri zaman içerisinde görünür olmaya başlamıştır. Bu çerçevede yürütülen proje ve faaliyetler Prysmian Group merkezi yönetimi ile paylaşılmıştır. Ar-Ge Merkezinin kurulumundan bu yana kazanılan tecrübe ve katedilen ilerleme dikkate alınarak lisans bedellerinin tekrar değerlendirilmesi gündeme gelmiştir. Henüz Ar-Ge merkezi tam kapasiteye ulaşmamış ve Prysmian Group'un talep ettiği lisans bedellerini değiştirmek için belirlemiş olduğu nesnel koşulları taşımıyor olmasına rağmen, şirketimizin bu konudaki ilerleme hızı dikkate alınarak, karşılıklı mutabakat ile 3 yıl içerisinde ulaşılması gereken hedefler belirlenmiş ve bu konuda taahhütler verilmiştir. Buna karşılık, Prysmian Group merkezi yönetimi iyi niyet çerçevesinde konuyu ele alarak, 01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ve devamlılığı 3 yıl içerisinde taahhüt edilen hedeflerin başarılması şartına bağlı olacak şekilde %2 oranındaki lisans ödemelerinin %1,25 olarak revize edilmesine karar vermiştir.

Bu doğrultuda Lisans sözleşmesi revize edilerek Prysmian S.P.A ve Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. arasında bugün itibariyle imzalanmıştır. 01 Ocak 2018 itibariyle oranın %2 den %1,25'e indirilmesi ile birlikte altı aylık lisans ödemelerinde 4.329.163 TL azalma olup, 30 Haziran itibarı ile hazırlanmış ve bugün paylaşılacak olan ilk yarı yıl mali tablolarında bu düzeltme dikkate alınmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 37,14
En Yüksek: 37,60
En Düşük: 35,72
Değişim 1,98 %
FK: 0,00
PD / DD: 7,57
İşlem Hacmi 35.174.693
Toplam Adet: 959.301
Ağırlıklı Ort.: 36,67
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)