E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPrigojin el konulan silahlarını geri aldı---

Prigojin el konulan silahlarını geri aldı

Prigojin el konulan silahlarını geri aldı
05 Temmuz 2023 - 17:12 borsagundem.com

Wagner’in kurucusu Prigojin'in, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun kendisine hediye ettiği Glock marka tabanca ile diğer silahları geri aldığı bildirildi.

Federal Güvenlik Servisi (FSB) St. Petersburg Bölge Müdürlüğü’nün, silahlı isyan sonrası ikamet ettiği konutunda yapılan aramalarda ele geçirilen silahları Wagner’in kurucusu ve işadamı Yevgeny Prigojin’e iade ettiği bildirildi.

St. Petersburg yerel haber ajansı Fontanka’nın paylaştığı bilgide, Prigojin’in daha önce el konulan silahları almak için şahsen FSB binasına geldiği ve daha önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun kendisine hediye ettiği Glock marka tabanca ile diğer silahları geri aldığı bildirildi.

Gzetemru'da yer alan habere göre, Prigojin’e ait olduğu bilinen silah koleksiyonuna, 24 Haziran’da St. Petersburg’a bağlı Primorsky bölgesindeki elit yaşam merkezi “Kuzey Versailles” sitesindeki villasına yapılan baskında FSB tarafından el konmuştu.

Aynı zamanda 4 Temmuz Salı günü Prigojin’in kurucusu olduğu Wagner grubuna, isyandan sonra St. Petersburg’da yapılan aramalarda ele geçirilen 10 milyar ruble ile birlikte diğer değerli eşyaların iade edildiği de bildirdi.

Prigojin: Amacımıza ulaştık

 

Wagner'in kurucusu Prigojin'in akıbeti belli oldu

 

Çekilmenin ardından Wagner'in kurucusu Prigojin'den ilk açıklama

 

Prigojin savaşçılarıyla birlikte Rostov'dan ayrıldı

 

Kremlin: Prigojin, Belarus'a yerleşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)