E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPrag'da Türk bayrağı ile kutlamaya engel---

Prag'da Türk bayrağı ile kutlamaya engel

Prag'da Türk bayrağı ile kutlamaya engel
15 Nisan 2023 - 09:31 borsagundem.com

Prag'da, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nin USK Praha zaferi sonrası Türk bayraklı kutlaması engellendi

Euroleague Kadınlar finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding'in rakibi olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, USK Praha zaferi sonrası Prag'da Türk bayrağıyla kutlama yapmak istedi. Ancak görevliler izin vermedi. Sözcü'den Ali Ekber Şen'in konuyla ilgili haberi şöyle:

 Euroleague Kadınlar’da Fenerbahçe’nin ardından ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi finale adını yazdıran ikinci takım oldu. Mersin temsilcisi, Çekya’nın başkenti Prag’daki Final Four maçında USK Praha’yı 78-58’lik skorla devirdi. Fakat karşılaşmanın ardından bir skandal yaşandı. Güvenlik görevlisinin engellemesine rağmen Türk bayrağı açan oyunculara, bir başka yetkili izin vermeyerek bayrak açarak sevinemeyeceklerini dile getirdi. Bunun üzerine oyuncular, formalarındaki Türk bayrağını gösterdi.

Maçı başından sonuna kadar üstün bir oyunla götüren Türkiye temsilcisi tribündeki taraftarlarını da coşturdu. Bitiş düdüğünün ardından tribünlerde de Türk Bayrağı açılarak kutlamalar başladı. FİBA görevlileri taraftarların açtığı bayrağı da almaya çalıştı. Takıma destek vermek için Çekya’ya giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaşananlara tepki gösterdi.

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUM KIZLAR”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özyiğit; “Şanlı Türk Bayrağı’mızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk Bayrağı’yla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar” ifadelerini kullandı. Potada 9 yıl sonra gelen Türk finali 16 Nisan günü oynanacak.

Fenerbahçe Avrupa ikincisi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'ndan tarihi fark

Fenerbahçe Safiport, şampiyonluk için sahaya çıkacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)