E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif seyir sürebilir---

Pozitif seyir sürebilir

Pozitif seyir sürebilir
18 Mayıs 2021 - 08:53 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin hafif alıcılı bir seyir izlemesi bekleniyor

BIST 100: Endekste hafif alıcılı bir seyir bekliyoruz, 1445 seviyesi üzerinde ilk planda 1462 direnç olarak takip edilecektir

TL Bonolar: Hazine ihaleleri takip edilecektir, 2-10 yıl vadeli tahvillerin %18 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalması beklenebilir

USD/TL: Dolar kuru 8,25-8,35 bandına geri dönerken, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine görece daha iyi bir seyir var

EUR/USD: 1,2130 seviyesi üzerinde kalarak yükselişini sürdüren paritede ilk planda 1,22 seviyesi direnç konumunda

Günün Öne Çıkanları:

Hazine 1 yıl vadeli altın tahvili ile 1 yıl vadeli altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek

Euro Bölgesi'nde GSYH, ABD'de ise inşaat izinleri ve konut başlangıçları verileri açıklanacak

ECB Başkanı Lagarde konuşma gerçekleştirecek

Asya piyasalarında toparlanma var, ABD vadeli endeksleri de artıya geçerken, global risk iştahına paralel olarak TL varlıklarda da tatil öncesinde olumlu bir seyir yaşanması beklenebilir. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 400 seviyesinde.

BIST 100 Endeksi tatil sonrası haftaya olumlu başlangıç yaparken, yurtdışı borsalardan pozitif ayrıştı. Bu sabah endeksin yurtdışı borsalara paralel hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
1445'ten yukarı tepki veren endekste bu seviye destek olarak geçerli.
1462 ana direnç olup, aşılması yükselişin devamı açısından takip edilebilir. 1430 ikincil desteği üzerinde ise mevcut trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz.

ABD tahvil faizlerinde yükseliş devam ediyor, Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk priminde sınırlı düşüş var. Eurobond piyasasında dengeli bir seyir görülebilir. TL tahvil faizlerinde enflasyon görünümü nedeniyle olası geri çekilmeler sınırlı kalacaktır.

EUR/USD paritesinde 1,22 ve GBP/USD paritesinde de 1,4250 kısa vadeli dirençler, dolar endeksinde düşüş devam ediyor. USD/JPY paritesinde
109 üzerinde kalınabilmesi önemli. Gelişmekte olan ülke para birimleri genel olarak dolar karşısında değer kazanmakta. Dolar kurunda 8,35 ve euro kurunda da 10,15 kısa vadeli izlenecek direnç seviyeleri.

Brent petrol 70 dolar varil direncini hedeflemekte. Emtia fiyatlarında genel olarak yükseliş var. Altın fiyatlarında 1900 dolar ons direnci önemli, gram TL bazında da 500 seviyesi üzerinde 510 direnç olarak izlenecektir. Gümüş fiyatlarında da 30 Dolar ons direnci takip edilecektir.

BIST 100 endeksinde 1430 destek olarak takip edilecektir. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Günün önemli şirket haberleri 18/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)