E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif gerçekleşen ekonomik veriler iyimserliğe katkı sağlıyor ---

Pozitif gerçekleşen ekonomik veriler iyimserliğe katkı sağlıyor

Pozitif gerçekleşen ekonomik veriler iyimserliğe katkı sağlıyor
10 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlaması bekleniyor.

Haftanın son işlem gününe satıcılı seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 985 seviyesine kadar gerilese de haftayı pozitif tarafta 1,060 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 25 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 87 hisse değer kazandı, 12 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün içinde 7.12-7.37 arasında dalgalanırken, bu haftaya 7.32 seviyesinden başlıyor. Yurtdışı vadeli piyasalarda ise sabah saatlerinde pozitif bir seyir izleniyor.

ABD'de beklenen destek paketi görüşmeleri devam ederken pozitif gerçekleşen ekonomik verilerin iyimserliğe katkı sağladığı görülüyor.

Öte yandan Trump'ın imzaladığı sektörel destek içeren kararnamelerin de vadeli piyasalar üzerinde pozitif etkisini izliyoruz. Bugün içeride İşsizlik oranı, Hazine nakit dengesi gibi veriler takip edilecektir.
Ancak yerel varlıklar açısından geçen haftaki kur oynaklığı sonrasında BDDK ve TCMB'den gelebilecek açıklamalar etkili olacaktır. Son olarak oynaklığı düşürmek amacıyla tüm araçların kullanılacağı açıklamasının ardından fonlama kompozisyonunun değişmesiyle fonlama maliyeti
%8.06'ya yükseldi. Fonlama maliyetinin önümüzdeki günlerde de arttığını görebiliriz, ayrıca BDDK'dan Aktif Rasyo uygulamasıyla ilgili de düzenlemeler beklenebilir.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. 1,043-1,025 destek seviyeleri iken 1,062-1,075 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Kısa vadeli pozisyonlar için 1,043 destek ve zarar kes seviyesi olarak takip edilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)