E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif ABD veri akışı---

Pozitif ABD veri akışı

Pozitif ABD veri akışı
06 Nisan 2021 - 09:26 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde açılışın hafif pozitif olması bekleniyor.

İmalat sektörü verisi ISM’in güçlü gelmesiyle ABD borsalarında yükseliş devam ediyor. Borsalar rekor kırarken S&P500 endeksi 4.000’in üzerinde 4.080’e kadar yükseldi. Bugün paskalya tatilinin bitmesiyle Avrupa borsalarında açılışları takip edeceğiz. Asya piyasaları genelinde pozitif görünüm hakimken Borsa İstanbul’da dengeli ancak yukarı yönlü bir seans bekliyoruz. Dolar kurunda volatilitenin düşmesine paralel yurt içi endeksler yönünü yukarı çevirmiş durumda. Güne 8,10’dan başlayan kurda 8,00-8,20 bandındaki hareket alanı öngörülüyor. 8’in altına inildiği takdirde ise düşüşün hızlanması ve orta vadede 7,70 seviyelerine kadar bir düşüş beklenebilir. Bu hafta içerisinde 1.460’ın geçilmesiyle birlikte istikrarlı bir yükseliş trendinden bahsedilebilir. Petrolün sert düşüşü sonrasında tepki hareketi yaşanıyor. ABD 10 yıllık tahvillerinde %1,75’e kadar süren yükseliş gerek emtia gerek
Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke piyasalarında büyük fiyat hareketlerine sebep olmaya devam ediyor.

BIST-100 endeksi yavaş ama sürekli yükselişine devam ediyor. Bugün de açılışın hafif pozitif olmasını bekliyoruz. Haftanın ilk gününü 1.444 seviyesinden kapatan endekste hareketli ortalamalar 1.420’ye kadar olan düşüşlerde destek görevi görecektir. Yukarı yönlü hareketlerde 1.450-1.460 aralığının üzerinde kalıcı olunması ile birlikte yükseliş trendinin güçlenmesini bekleyebiliriz. 

Geri çekilmeler olsa da tepki yükselişi korunabilir

 

Feza Holding'in Edip GYO'daki payı yüzde 10'nun altına geriledi

 

Yurt içi fiyatlamalarda öne çıkanlar

 

Günün önemli şirket haberleri 06/04/2021

 

Ülker ve Royal Halı sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)