E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell'ın açıklamaları küresel risk iştahında zayıflama kaydetti---

Powell'ın açıklamaları küresel risk iştahında zayıflama kaydetti

Powell'ın açıklamaları küresel risk iştahında zayıflama kaydetti
25 Nisan 2022 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell’ın birden fazla 50 baz puanlık artırıma işaret etmesi sonrasında küresel risk iştahının zayıflama kaydettiği ve riskli varlıklarda satıcılı bir seyrin yaşandığı görülüyor. Merkez bankalarına yönelik sıkılaşma beklentileri ve küresel büyüme endişeleri ana risk unsurları olarak takip ediliyor. Hafta sonu TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarındaki düzenlemesi takip edildi. Garanti Bankası’nda ise pay alım teklif fiyatı 12,20 TL’den 15,00 TL’ye yükseltildi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta
• 10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta Powell’ın konuşması sonrasında küresel hisse piyasalarında satışlar hız kazanırken, yeni haftada da zayıf görünüm devam ediyor. Yurt dışındaki satıcılı seyir ve teknik hareketlerle BIST-100 Endeksi cuma gününü %3,30 oranında düşüşle 2.472,50 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %3’lere yaklaşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah da satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında satıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,75 – 14,76 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 09:00 itibariyle 14,76’lı seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın GARAN pay geri alım teklifindeki artış sonrasında BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü gelen sert satışlarla BIST 100 ana yükselen trend seviyesine kadar geriledi. Bu yükseliş trendi bugün 2.475 seviyesinden geçecek olup, endekste açılışta, yurtdışındaki negatif tablo ve bankalara getirilen ek zorunlu karşılık haberine karşın, bu sabah açıklanan ve beklentileri aşan ilk çeyrek kar rakamı ardından Garanti BBVA’nın Gönüllü Pay Alım Teklifi fiyatını 12,20 TL’den 15,00 TL'ye çıkartmasının pozitif etkisini göreceğiz. GARAN’da cuma kapanışı 14,19 olup, %5,7’lik bir fark ifade etmektedir. Endekste tepki alımlarıyla tarihi zirvenin bulunduğu 2.562 aşılabilecek olur ise cuma günü görülen satışlar bir ayı tuzağı olarak kalabilir. Ancak bahsettiğimiz bu tarihi zirveler geçilemeyecek olur ise temkinli olmakta fayda olacağı kanaatindeyiz.

Piyasalarda negatif hava yeni haftaya da taşındı

 

Başkanlar piyasaları dağıttı

 

Altında 'Fed' düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)