E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell’ın açıklamaları fiyatlamaları şekillendirecek---

Powell’ın açıklamaları fiyatlamaları şekillendirecek

Powell’ın açıklamaları fiyatlamaları şekillendirecek
30 Kasım 2022 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Çin’deki protestoların yatışması küresel risk iştahı üzerindeki baskının hafiflemesine katkı sağladı. Almanya’da açıklanan kasım enflasyonunda yavaşlama gözlenirken, bugün Euro Bölgesi’nde açıklanacak TÜFE rakamı ECB’ye yönelik beklentiler üzerinde etkili olacaktır. ABD cephesinde ise ADP özel sektör istihdam değişimi ile Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Ayrıca bugün yurt içinde 2022/3Ç’e ilişkin büyüme verisi açıklanacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – GSYH 2022/3Ç Önem: Yüksek
• 21:30 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Çin’deki protestolar nedeniyle haftaya satıcılı bir seyirle başlayan küresel hisse piyasalarında dün itibariyle dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. Bugün küresel çapta açıklanacak ekonomik veriler ile Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları fiyatlamaları şekillendirecektir. BIST100 Endeksi dün günü %0,80 oranında yükselişle 4.962,48 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın dalgalı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,63 – 18,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,64’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Endekste ağırlığı yüksek olan bazı hisselerde yüksek seyreden gün içi oynaklık endeks cephesinde de volatilitenin artış kaydetmesine neden oluyor. BIST-100 Endeksi dün tarihi zirvesini 4.988,20 seviyesine taşırken, günü 4.962,48 puandan tamamladı. Endekste 5.000 seviyesi psikolojik direnç olarak önemini korurken, 5.000 seviyesi aşılmadan yeni pozisyon alımı konusunda temkinli olunmalıdır. 5.000 puan üzerindeki kapanışlarda 5.150 ve 5.250 seviyeleri gündeme gelebilir. Teknik indikatörlerde negatif uyuşmazlıkların ve yorulma emarelerinin gözlendiği endekste olası düzeltmelerde ise 4.864 – 4.784 ve eylül sonundan itibaren takipettiğimiz yükseliş trendinin geçtiği 4.713 seviyeleri destek konumundadır. Yükseliş trendinin kırılması halinde çok daha sert satışlar yaşanabilir.

Piyasalarda gözler Powell'a çevrildi

 

Temel metal fiyatlarında karışık seyir

 

Küresel tahvil pazarının değerinde artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)