E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell piyasalara yeşil ışık yakmadı---

Powell piyasalara yeşil ışık yakmadı

Powell piyasalara yeşil ışık yakmadı
20 Ekim 2023 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Dünya genelinde jeopolitik riskler devam ederken, dün odak noktası FED Başkanı Powell'ın açıklamalarıydı. Powell, tahvil faizlerindeki artışın yüksek enflasyon beklentisi veya beklenen faiz artışı kaynaklı olmadığını belirtti. Ülkedeki istihdam verilerinin sıkı seyri, İsrail-Filistin ve Ukrayna-Rusya gerginliğinin enerji fiyatları üzerindeki baskısı ve sonucundaki enflasyonist etkilerinin artması ve aynı nedenler ile ABD’de artan borçluluk Fed’in 2024 yılında da faizlerin yüksek seyrini devam ettireceği yönündeki beklentimizi güçlendiriyor. Bu tabloda ABD 10 yıllık tahvil faizi %4,94 seviyesine sıçrarken, Dolar Endeksi 106,3, ons altın 1.979 Usd civarında işlem görmeye devam ediyor.

ABD endeksleri, günü %0,9’a varan düşüşle tamamladı. ABD vadelileri ise %0,2 civarı ekside işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, %1,3 civarında düşüşle günü sonlandırdı. Sektörler arasında tek kazanan, teknoloji sektörü oldu ve %0,5'lik bir artış kaydetti.

Asya endeksleri, dünü %2,4’e yakınsayan düşüşle tamamlarken, bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise negatif tarafta işlem görmeye devam ediyor. Çin Merkez Bankası, 1 yıllık kredi faiz oranı %3,45'te 5 yıllık LPR oranını da %4,20'de sabit tuttu. Banka ayrıca bugün ters repo ihalesi ile piyasaya rekor kısa vadeli likidite aktardı. Piyasaya aktarılan miktar 100 milyar dolar gerçekleşti.

Bist100 endeksi, %0,94 değer kaybıyla 7.769,03 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi ve toplamda 102 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. Önceki kapanışa göre mali endeks %1,56, hizmetler endeksi %1,63, sanayi endeksi %2,03, teknoloji endeksi %0,72 değer kaybetti.

Bugün, Almanya üfe verisi ve Federal Bütçe Dengesi'ni takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin yataya yakın sınırlı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (20/10/2023)

 

KKM'de çözülme oldukça yavaş ilerliyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (20/10/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)