E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell piyasalara kırmızı kartı gösterdi---

Powell piyasalara kırmızı kartı gösterdi

Powell piyasalara kırmızı kartı gösterdi
10 Kasım 2023 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda gözler dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına çevrilmiş durumdaydı. Powell’ın açıklamasında Fed yetkililerinin enflasyondaki yavaşlamadan memnun olduklarını, ancak kısıtlayıcı politikalarının yeterince uygulayıp uygulamadıklarından emin olmadıklarını ifade ederken Fed'in gerektiğinde daha fazla sıkılaştırma yapmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

FED tarafından gelen açıklamalar sonrasında piyasalar sekiz günlük rallisini sonlandırırken genele yayılan satıcılı bir kapanış gerçekleştirdi.

Açıklamaların ardından tahvil getiirlerinde yükseliş kaydedilldi. 2 yıllık tahvil faizlerindeki getiri kritik seviye olan %5’in üzerine çıkarken an itibariyle bu seviyenin üzerinde işlemlerine devam ediyor. Öte yandan makroekonomik gündeme baktığımızda dün açıklanan ABD’de devam eden işsizlik başvuruları 28 Ekim'de sona eren haftada 1,83 milyona yükselerek Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Piyasa beklentisi 1,82 milyon olan very istihdamdaki sıkı duruşu teyit etti.

ABD endeksleri, %0,8’e varan düşüşle günü tamamlarken ABD vadelileri ise yatay seyrine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, günü %1,13’e yakınsayan yükselişle günü tamamladı. Sanayi sektörü %2,5 artışla kazançlara öncülük ederken seyahat ve eğlence sektörleri ise %2 düştü.

Asya bölge endeksleri gün içi işlemlerinde %1,6 civarı negatif tarafta işlem görmeye devam ediyor.
Bist100 endeksi, %0,25 değer kaybıyla 7.841,46 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi ve toplamda 86,2 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. Önceki kapanışa göre teknoloji endeksi %0,15 değer kazanırken, sanayi endeksi %0,08, hizmetler endeksi %0,06, mali endeks %0,74 değer kaybetti.
Bugün, İngiltere GSYH verisi ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’nin konuşmasını izlerken içeride ise işsizlik oranını takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (10/11/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (10.11.2023)

 

Koray GMYO ve Bien Yapı Ürünleri sorusu

 

Powell'ın "şahin" tonu piyasada negatif okundu

 

Günün önemli şirket haberleri 10/11/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)