E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Hedefimiz resesyona neden olmadan faiz artırmak---

Powell: Hedefimiz resesyona neden olmadan faiz artırmak

Powell: Hedefimiz resesyona neden olmadan faiz artırmak
29 Haziran 2022 - 16:46 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey "2022'de Merkez Bankacılığı" adlı panelde konuştu


Fed Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey Portekiz'de düzenlenen "2022'de Merkez Bankacılığı' adlı panelde konuştu.

Powell konuşmasında faiz artışlarının büyümeyi yavaşlatacağını, büyümenin pozitif kalmasını umduklarını söyledi. Powell "ekonomide yumuşak iniş mümkün ancak zorlu olacak" dedi. Powell resesyona neden olmadan faiz artırmayı hedeflediklerini ve bunu başaracaklarına inandıklarını belirtti.

AMB Başkanı Lagarde düşük enflasyon ortamına geri dönülmeyeceğini belirtirken enerjinin enflasyondaki yükselişte büyük etkisi olduğunu söyledi.

Bailey ise enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ve enflasyonda kalıcı bir yükseliş olursa daha güçlü tepki vereceklerini ifade etti.

3 büyük Merkez Bankası'nın Başkanı küresel çapta bir sorun haline gelen enflasyonu düşürmeye çabalıyor.(Bloomberg)

Powell: Enflasyonu hafife aldık, geçici olmadığını gördük

 

Piyasalar Powell sonrası kayıplarını telafi etme çabasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )30 Haziran 2022 08:11

    Enflasyondan çok daha kotusu olamaz. Hane halkı alım gücü çok önemli. ABD sadece buna odaklandı. Ülkemizdeki ücretlerin karşılı fos oldu. FED bunu istemiyor kendi ülkesinde, bunu daha büyük sorun göruyor ve global dunyada usd bu durumda daha büyük problem olur düşüncesinde.  çin kovid  bahanesi ile ekonomileri tıkıyor rusya enerjı ile ukrayna savaşıda tahıl sorunları oluşturuyor. FEd bunlarıda izliyor. tkaıp edıyor.  belkide sonsuza kadar bir değişim coivd ile yaşlandı diye belirtiyor. gelecekte aynı sorunlar yuzune farklı ekonomı ve tedarik uretımlerı kendılerı yapmalı. yeni modeller uretmenın önemı vb vb anlatıyor adam... çin tedarikleri durunca malum abd de durdu üretimleri. bu ekonomıde farklı modellere vesile olabilir deniyor.  gelecekçe atıyorum çin-abd savaşsada, alında abd üretim sistemleri hatlarıda tedarıksızlıkden duracak, kendide büyük zarar görecek gibi düşünün. bu mana çıkıyor.