E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell daha fazla faiz artışı için yeşil ışık yaktı---

Powell daha fazla faiz artışı için yeşil ışık yaktı

Powell daha fazla faiz artışı için yeşil ışık yaktı
22 Haziran 2023 - 22:32 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Kongresi’nde ikinci günde yaptığı sunumda bu yıl 1 veya 2 faiz artışı daha gerekebileceğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresinde yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Powell ABD ekonomisinin uzun vadede sağlıklı işleyişi için yüzde 2’lik enflasyon hedefine dönülmesinin önemine vurgu yaparak bu sene daha fazla faiz artışı olacağı mesajı verdi.

Powell enflasyondan en çok ve en hızlı etkilenen kesimin çalışan aileler olduğunu söyledi.

Powell “Fed yetkilileri ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda bu sene 1 veya belki 2 kez daha faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyor.” şeklinde konuştu. Powell enflasyonu kontrol altına almak konusunda kararlı olduklarını vurgularken “faiz artışında gidilecek biraz daha yol var” değerlendirmesini yaptı.

Fed Başkanı Powell, dün de ABD Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı sunumda enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme sürecinde katedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu belirterek, faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha yükseltilmesinin uygun olacağının düşünüldüğünü ifade etmişti.

Bugün farklı bir etkinlikte konuşan Fed Yöneticilerinden Michelle Bowman ise Powell’ın şahin söylemine benzer olarak kabul edilemez derecede yüksek seyreden enflasyonu dizginlemek için ek faiz artırımlarının gerekli olduğu mesajı verdi.

Fed faizleri artırmakta gerçekten geç mi kaldı?

 

Merkez Bankası faizi yüzde 15'e çıkardı

 

Borsaların performansı Fed’in zamanlamasına bağlı

 

Fed'ten Para Politikası Raporu

 

Fed’in faiz tatili yaz tatiline dönüşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)