E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo: Suudi Arabistan'a güçlü silah satışını destekliyoruz---

Pompeo: Suudi Arabistan'a güçlü silah satışını destekliyoruz

Pompeo: Suudi Arabistan'a güçlü silah satışını destekliyoruz
14 Ekim 2020 - 23:35 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD olarak 'İran ile mücadele' kapsamında Suudi Arabistan'a güçlü silah satışları yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD-Suudi (Arabistan) Stratejik Diyaloğu açılışı kapsamında Washington'da ağırladığı Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile ortak basın açıklaması yaptı.

Suudi mevkidaşı ile beraber 'İran'ın bölgesel barış ve güvenliğin yanı sıra Amerikan halkına yönelik zararlı faaliyetleri' ile mücadele konusunda kararlılık mesajı veren Pompeo, "ABD olarak, Suudi Arabistan'a kendi vatandaşlarını ve Amerikan iş gücünü korumak adına güçlü silah satışını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Pompeo, geçen yıl eylül ayında Suudi petrol tesisi Aramco'ya yapılan saldırıları hatırlatarak, Husilerin 'İran desteği ile benzer saldırılara devam ettiğini' ve Riyad'a yönelik desteğin kritik olduğunu belirtti.

Öte yandan Suudi mevkidaşına Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail ile Bahreyn arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına (Abraham Anlaşması) katılmaları çağrısında bulunduğunu kaydeden Pompeo, "Umuyoruz ki Suudi Arabistan da İsrail ile ilişkilerde normalleşmeyi değerlendirir. Kendilerine Abraham Anlaşması'na verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyoruz" dedi. 

Pompeo, ayrıca Suudi Arabistan'ı bölgedeki 'istikrar sağlayıcı bir güç' olarak tanımlayarak, Riyad yönetiminden Filistin'i İsrail ile müzakere masasına oturmaları için teşvik etmelerini istedi.

Bununla beraber Suudi mevkidaşı ile Suudi Arabistan'daki insan hakları reformu ve barışçıl protestolara izin verilmesi konusunu da ele aldıklarını belirten Pompeo, "Hangi sorunlar ortaya çıkarsa çıksın, iki millet olarak bunları samimiyet, ortaklık ve saygı ruhuyla ele alacağız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okan15 Ekim 2020 16:06

    Yazık SUUDların bütün parasını bunlar harcıyor. ne yapacak bunlar bu silahları

  • ANTALYA15 Ekim 2020 12:56

    suudların türk düşmanlığını kimin körüklediğini şimdi anladık    ...ABD.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ekim 2020 11:09

    istedikleri kadar alsınlar aldığı silahlar son teknoji olacak ve yetenekli ve kabiliyetli askerleriniz olacaktır.ırak ın da 400 tane uçağı var idi bir tanesini kaldırabildimi.sonra mısır, sudiarabistan ve tüm arap ülkeleri israil e bir anda saldırdılar 1967 yılında bir tane dahi uçak kaldıramadan hepsi avlandı.abd madem satacak ise onlara f 35 ve daha üstün silahlarını satsın.hatta nükleer balistik füzeler versin bakalamı vermezler.aynen yıllarca bizlere verdikleri gibi çaptan ve gözden teknolojik olarak geri silahlarını bunlara satacaklarını düşünmekteyim.israil i korumak için bunları asla vermezler.

  • Gokhan Cetinoglu15 Ekim 2020 09:56

    Suudi Arabistan' a silah satan ülkenin başka ülkelerde demokrasiyi destekliyoruz iddiası BOŞ ve ANLAMSIZDIR!

  • TARKUT TARKAN14 Ekim 2020 23:53

    GÜNDEMDEN DÜŞMÜS ÇÖLÜK SİLAHLARINIZI  ELİNİZDEN TEMİZLEYİN YİTELEYİN GİTSİN.İSRAİL E DE SON GELİŞMİŞ SİLAHLARI VERİN BAKALIM.

  • Gokhan Cetinoglu15 Ekim 2020 10:01

    En çok silah satışı yapan ülkeler, ilk 10 sırasıyla; ABD, Rusya, Fransa, Almanya, İspanya, Güney Kore, Çin, İngiltere, İsrail, İtalya... Sonuç olarak eleştirilecek nokta İsrail değil. S.Arabistan gibi anti demokratik bir ülkeye silah satışında sıkıntı görmeyen ABD nin sonra işine gelmeyen ülkelerde demokrasiyi bahane olarak göstermesi...