E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolis İHH'yı bastı---

Polis İHH'yı bastı

Polis İHH'yı bastı
14 Ocak 2014 - 09:25 borsagundem.com

Kilis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) polis baskın düzenledi. Emniyet güçleri tarafından arama yapıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

POLİS-JANDARMA ORTAK OPERASYONU

Çatışma riskine karşı olağanüstü önlemler alınırken, yüzlerce polis ve jandarma operasyonda görev aldı. Kaçma ve çatışma riskine karşın Skorsky tipi helikopterler uçuşa hazır şekilde bekletildi. Yapılan operasyonda El Kaide’nin Ortadoğu’da 2. numaralı ismi olduğu ileri sürülen İ.Ş. ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından H.B.’nin de gözaltına alındığı kaydedildi. İ.Ş.’nin Suriye’de sınıra yakın El Kaide kamplarından sorumlu olduğu bildiriliyor. Operasyonda gözaltına alınanlar, El Kaide’nin kamplarından Ceyş-ül Mehdi kampına militan savaşçı göndermekle suçlanıyor.

SUÇLAMALAR

Gözaltına alınan şüphelilerin, Suriye’ye 15 kişilik gruplar halinde savaşçı göndermek; Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen El Kaidecilerin Suriye’ye geçişini sağlamak; zekat, yardım, deri gibi kalemlerle esnaftan para toplayarak bu parayı Suriye’de savaşan El Kaide güçlerine aktarmak; Suriye, Pakistan ve Afganistan ülkelerine silahlı eylemlerde kullanılmak üzere eleman, para, gıda, yiyecek, silah vb. temini ve aktarımı yapmak; Suriye’deki El Kaide bağlantılı kamplara giderek para, silah, giyim ve gıda malzemeleri ikmali yapmak; illegal eylemler organize etmek; El Kaide’ye eleman sağlamak; dernekler yoluyla örgüte maddi destek sağlamakla suçlandıkları bildirildi. İslam–Der, KİSEM-DER (Küresel İnsani Yardım ve Siyasi Eğitim Merkezi Derneği) üyesi bazı isimlerin yanı sıra İHH’nın Kilis ve Kayseri’den bazı üyelerin gözaltına alındığı öne sürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan14 Ocak 2014 21:16

    polis değil..vatanını ve milletini türk polisi kığına girmiş ajanlar...

  • Murat14 Ocak 2014 16:40

    Niye bu kadar celalleniyorsunuz ki? Operasyon el-kaideye karşı yapılmış. Belki İHH'nin içinde İHH yönetimi tasvip etmese bile el-kaide sempatizanları- mensupları olamaz mı? Operasyon İHH'ya yönelik olsa tüm İHH'ların yada en azından genel merkezinin de basılması gerekirdi... şimdi atıyorum milli eğitim bakanlığında pkk sempatizanları olsa bunlara karşı operasyon yapılsa MEB'e operasyon yapıldı MEB PKK cı mi diyeceğiz. azıcık mantıklı bakın.

  • aieaieaiea14 Ocak 2014 15:46

    baskını yapan emniyet görevlileri görevden alındı ! yeter artık ! suyunu çıkardınız halk sokağa çıkacak bilesiniz sabır tükenmek üzere ....

  • suçlu suçsuz14 Ocak 2014 15:02

    ihh bırakın bassınlar kanunsuz bir şeyiniz yoksa bu kadar yaygara koparmak niye.

  • mehmet14 Ocak 2014 14:19

    17 Aralık'tan bu yana, bu operasyonun Türkiye içinde de güçlü destekçileri var. Belli çevreler Türkiye'yi teröre destek veren ülke ilan ettirmek, El Kaide'ye destek veren ülke ilan ettirmek, bu yönde Ankara üzerinde uluslararası baskı oluşturmak için yoğun çaba harcıyor. Aynı çevreler üzerinde yaşadıkları ülkeye büyük bir tuzak kuruyor daha doğrusu başkalarının kurduğu bu oyunun Türkiye ayağını oluşturuyor. MİT'e ait TIR'a, dışarıdan geldiği muhtemel olan bir ihbarla 'suçüstü' yaptırmak isteyip devletin savcısını bu iş için seferber edenlerle oyun kurucular arasında organik bağ olduğunu düşünmemek için aptal olmak lazım.

  • eiaiaiueaie14 Ocak 2014 13:42

    uluslararası ve acımasız bir terör örgütünün mensuplarının insani yardım adı altında faaliyet gösteren ber vakıfta ne işi var acaba :) yoksa bu adamlarıda mı yurtdışı güçler soktu o binaya ??

  • T.C AKIN14 Ocak 2014 12:24

    BU KATİLLER BİNLERCE MAHSUMUN KATLEDİLMESİNDEN SORUMLUDUR BU CİHADİST FANATİK SOĞUK KANLI KATİLLER AÇIĞA ÇIKAN TIR SADECE YAKALANAN BİNLERCESİ YAKALANMADI ELLERİNDE MASUM İNSANLARIN KANLARI DAMLIYOR IHH

  • XYZ 14 Ocak 2014 12:11

    YARGISIZ İNFAZ YAPMAYIN... MİTİN TIRIDA İHH LI DENMİŞTİ... OLAYLARA GLOBAL BAKIN...

  • Mehmet14 Ocak 2014 10:42

    Bu teröristlere çok geç kalmış bir operasyon.Merak ettiğim bu teröristler bu paraları,finans gücünü nereden buluyor.

  • tolga yılmaz14 Ocak 2014 10:40

    bence israilın polisidir

  • polat14 Ocak 2014 10:39

    biz cemati allah icin calıştığını zannrderdik gordikki kadro makam kappmak icinmiş yazık

  • puskevuttur14 Ocak 2014 10:23

    güya yardım kurulusu ama nerelere hızmet ettıgını bı bızım devletten baska herkes bılıyo...

  • Musa Kılıç14 Ocak 2014 10:01

    Uzaydan gelmiştir o polisler ,tabi ki alışık değilsiniz ,Suriye'li katillere ambulanslarla çocuk öldürmeleri için silah gönderirken hukuki oluyor ,baskın hukuk dışı oluyor.

  • mehmet14 Ocak 2014 10:00

    cemaatin polisleridir.yazık yani,bukadar da olmaz.

  • can yesiltas14 Ocak 2014 09:55

    siz önce 5 tane yükledik diye beyan ederek sitenize fotoğraflarını koyduğunuz 2 tırın akıbetini açıklayın.nereye göndrdiniz , içinde neler vardı?

  • polat14 Ocak 2014 09:32

    dikkat onlar israil bağlantılıdır

  • WWW14 Ocak 2014 09:29

    OLUMSUZ, HUKUKSUZ BİŞEYİNİZ YOKSA NEDEN KORKUYORSUNUZ ARASINLAR