E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolis Ankara'da o silahı kullandı---

Polis Ankara'da o silahı kullandı

Polis Ankara'da o silahı kullandı
11 Mart 2014 - 21:18 borsagundem.com

Ankara’nın dört bir yanında Berkin Elvan için yapılan gösterilere polisin müdahalesi sert oldu

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastane hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ankara ayağa kalktı. Ankara’nın dört bir yanında yapılan gösterilere polisin müdahalesi sert oldu. Polisin Gezi eylemlerinin ilk günlerinde kullandığı ölümcül silah FN-303 silahından çıkan “bizmut” kapsülleri de kullandığı görüldü.

BİR EKMEK, BİR KİŞİLİK EYLEM
Sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark’ta bir kişi merdivenlere oturarak oturma eylemi başlattı. Önüne bir ekmek koyan gösterici sessiz bir şekilde saatlerce protestosunu sürdürdü. Öğle saatlerinden itibaren çok sayıda kişi de Güvenpark’a gelerek oturma eylemi başlattı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ile Ankara İletişim Fakültesi’nde bir grup öğrenci dersleri boykot etti, dersler ise iptal edildi. 

ODTÜ’YE MÜDAHALE
ODTÜ yerleşkesi içinde toplanan yaklaşık 2 bin öğrenci Başbakanlığa yürümek istedi. Eskişehir yoluna çıkarak yürüyüş başlatan öğrencilere polisin müdahalesi sert oldu. Polis, öğrencilere TOMA ile boyalı su sıktı ve biber gazı ile müdahale de bulundu. Bu arada polisin Gezi eylemlerinin ilk günlerinde kullandığı FN-303 silahından çıkan bizmut kapsüllerini kullandığı dikkat çekti. Öğrencilerin bazıları müdahale sırasında ODTÜ yerleşkesine kaçarken, bazıları ise yolu trafiğe kapattı. Polis ile öğrenciler arasında kovalamaca oldu. Polislerin, yakaladıkları öğrencileri coplarla şiddet uyguladığı görüldü. Polisten kaçan bir grup öğrenci ise CHP Genel Merkezi’ne sığındı.

ÖLÜMCÜL SİLAH
Ankara polisi göstericilere müdahalede FN-303 silahından çıkan “bizmut” kapsüllerini kullandı. FN-303 silahı birçok Avrupa ülkesinde ölümcül silahlar kategorisine alınarak yasaklanmıştı. Türkiye’de ise ilk kez Gezi eylemleri sırasında kullanılmıştı. Polis kapsülü Gezi eylemlerinden sonra tekrar Berkin için yapılan eylemlerde kullandı.

DURAN KADININ GÖZYAŞLARI
Güvenpark’a gelen bir kadın “duran kadın” eylemi başlattı. Yaklaşık bir saat hareketsiz kalan kadın ardından gözyaşlarını boğuldu. Kadının gözyaşları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Bu arada çok sayıda vatandaşta alkışlarla protesto gösterisine katılanlara destek verdi.

KIZILAY SAVAŞ ALANI
Kızılay’da öğle saatlerinde başlayan toplanmalar öğrenci gruplarının katılımı ile 5 bin kişiye ulaştı. Burada Berkin Elvan fotoğrafları taşıyan ve sloganlar atan grup belediye otobüslerini durdurarak üzerlerine Berkin Elvan fotoğrafları yapıştırdı. Başbakanlık önünde barikat kuran polis akşam 18.30’da göstericileri dağıttı. TOMA ve akreplerle müdahalede bulunan polis göstericilere karşı şiddetin dozunu arttırdı. Ara sokaklara kaçan göstericileri kovalayan polis meydanın her noktasına gaz sıktı. Polisin göstericilerin kaçtığı alışveriş merkezilerine de gaz sıktığı görüldü. Polisin müdahalesi sonucu merkezdeki esnaf kepenk indirdi. Mesai bitimi nedeniyle evlerine gitmek için duraklarda bekleyen vatandaş da gazdan etkilendi. Ara sokaklara dağılan göstericiler sık sık sloganlar atarak meydana yürümek istedi. Güvenpark’ta güvenlik çemberi oluşturan polis toplanan gruplara müdahale etmeye devam etti. Göstericilerden 27 kişi gözaltına alındı.

TUZLUÇAYIR’DA MÜDAHALE
Tuzluçayır’da toplanan 500 kişilik bir grup Kızılay’a yürümek istedi. Yolu trafiğe kapatan göstericilere polis müdahale etti. Biber gazı ile müdahale eden polise göstericiler taşla karşılık verdi. Polis göstericilerin Kızılay’a yürümesine izin vermedi. Çatışma ara sokaklarda da devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dogan12 Mart 2014 01:40

    Hamama giren terler! E gittin Berkin dedin eywallah da dağilin dediler iste, e daha ne duruon? Akp binasina yuruyup tasliycan mi, çatiscan mi illa, e o zaman aglamiycan! Cunku hamama giren terler!

  • rda12 Mart 2014 00:21

    t.c diye yazan. Başın sıkışınca git o zaman taksim bilmem ne platformu seni korusun

  • KY12 Mart 2014 00:15

    Gaz fişeği atan ve ölümlere neden olan bu silah derhal yasaklanmalı.

  • T.C AKIN11 Mart 2014 23:30

    ZAFER ÇAĞLAYAN HIRSIZIDA REİS DİYE DİYE DOLAŞIYORDU NEDEN HEP AZILI HIRSIZLAR VE KATİLLER REİS OLUR

  • T.C AKIN11 Mart 2014 23:23

    'VATANDAŞ ' RUMUZLU MEDENNİYETTEN NASİBİNİ ALMAMIŞ BİYAT ETMİŞ MÜRİT DEMOKRASİLERE HAKSIZLIĞA KARŞ MUCADELE YONTEMLERİNDEN VE EN ETKİLİLERİNDEN BİR EYLEMLERDİR O ÇOCUĞU HIRSIZ RECEBİN KUTLADIĞI KATİL POLİSLER ÖLDÜRDÜ

  • T.C AKIN11 Mart 2014 23:18

    ONLARDA ŞEHİT OLANLARIN İÇİNDEYDİ APTAL 'GEZİ' AMA SEN GÖRMEK İSTEMİYORSU FIRSIZIN KALPAZANIN UŞAĞI

  • T.C AKIN11 Mart 2014 23:16

    O POLİSLERİ 33 MASUM KİŞİNİN UÇAKLARLA VUR EMRİNİ VEREN KATİLİ RECEP KULLANIYOR

  • Analist11 Mart 2014 23:01

    Başbakanın amacı belli oldu, ülkesini kaos ortamına sürüklüyerek kendisini kurtarmayı planlıyor.

  • mazhar11 Mart 2014 22:33

    bu gezi eylemcilerinin neden olduğu ölümleri artık vatandaş olarak herkesin protesto etmesi gerekir bizde meydanlara çıkalım usulüyle eylem nasıl yapılır öğretelim artık gına geldi bunlardan ülkeme karanlık bulutlar gibi çökmeyin....

  • Vatandaş11 Mart 2014 22:22

    Bu ülkeyi sizler,eylem yapanlar mahvediyosunuz asıl, demokrasi diyorsunuz, halkın oy çokluğuyla iktidara gelmiş partiyi darbeyle indirmeye çalışıyorsunuz. O ufak çocuk o olayları çıkaranlar yüzünden öldü. Utanmadan bi de eylem yapıyorlar...

  • Gezi gezi diye11 Mart 2014 22:16

    İşte CHP zihniyeti bu ülkede binlerce şehit oldu ama hiç birine böyle yaklaşılmadı, yazıklar olsun hepinize ,

  • gazi11 Mart 2014 22:07

    bu ülkede kac tane şehit verdi bu sokaga cıkanlar o zaman niye cıkıp eylem yapmadılar onlar bu vatan için ölen kardeşlerimiz bu vatanın evlatları

  • ADAM11 Mart 2014 22:05

    YOK EFENDİM BU ÜLKENİN POLİSİ ÖLDÜRDÜ BİZİM ÇOCUKLARIMIZI. POLİS GELİP SENİ EVİNDE Mİ ÖLDÜRDÜ. BÖYLE NE ÜDÜĞÜ BELİRSİZ EYLEMLERE KATILIRSAN BAŞINA HERŞEY GELEBİLİR. ALMANYA DA GEÇEN AYLARDA YAŞANA OLAYLARI TAKİP ETMEDİNİZ HERHALDE.

  • derya11 Mart 2014 22:02

    demek oluyorki bazen polisinde güç kullaması gerekiyor lafdan anlayanlara iyilikten sözden anlamayana

  • ADAM11 Mart 2014 22:02

    ADAM GİBİ YÜRÜYÜŞÜNÜZÜ YAPSAYDINIZ GEZİ EYLEMLERİNDE, POLİSİN DE GÜÇ KULLANMASINA GEREK OLMAZDI. AMA SİZİN AMACINIZ FARKLI. ORTALIĞI YIKIP DÖKMEK. ESNAFIN CAMINI ÇERÇEVESİNİ İNDİRDİNİZ, KALDIRIM TAŞLARINI YIKIP DÖKTÜNÜZ, EEEEE SONRA

  • reis11 Mart 2014 22:00

    siz göstericiler kimin eylemcisiniz bu harcadıgınız eylemde masrafları kimler karşılıyor

  • reis11 Mart 2014 21:57

    halkın polisi gegilse halkın malına aracına niye zarar veriyorsun

  • melisa11 Mart 2014 21:55

    kırdıgınız yaktıgınız devletin malına kac para verdinizde zarar veriyorsunuz güzelce eylem yapsanız ölürmüsünüz

  • kurt11 Mart 2014 21:54

    siz milletın malına mülküne zarar verin ondan sonra bunlar başbakanın polisi deyin adam gibi gösteri yapsanız kimse dokunmaz demekki niyetiniz iyi degil

  • radar11 Mart 2014 21:42

    ukranyada bir gecede 35 gösterici mefta oldu onumu istiyonuz.

  • komik11 Mart 2014 21:30

    Bu iste bir sacmalık yokmu? Gaz kapsülünden öldü diye eylem yapiliyor ama hic ders alinmamis

  • abdal11 Mart 2014 21:24

    polis halkın polisi değil tayyibin paralı askeri, yalakası