E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK sınırımızda!---

PKK sınırımızda!

PKK sınırımızda!
18 Temmuz 2013 - 07:11 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanlığı, Resulayn'ın PKK'lıların eline geçtiğini duyurdu

enelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde sınırdaki hareketlilikle ilgili son bilgileri paylaştı. Genelkurmay Başkanlığı, Resulayn'ın PYD'nin kontrolüne geçtiğini duyurdu.
Türkiye-Suriye sınırında dün El Nasra ve PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD arasında çatışma çıktı. Bir gün süren çatışma sonucunda Resulayn tamamen PYD'nin kontrolüne geçti. Özgür Suriye Ordusu'nun bayraklarını indiren PYD, El Nasra gurubunu tamamen ilçeden çıkardı.
Genelkurmay Başkanlığı ise sınırdaki hareketlilikle ilgili bilgileri resmi internet sitesinden açıkladı. Sınır ötesinden gelen mermilerin emniyet ve jandarma karakoluna düştüğü belirtilen açıklamada: "Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa/Ceylanpınar'daki Kapı Hudut Karakolu'nun dış emniyet duvarına ve bahçesine, Suriye/Rasulayn tarafından gelen 2 adet RPG-7 roketatar mermisi düşmüş, olayda herhangi bir personel zayiatı olmamıştır." denildi.
"MAKİNELİ TÜFEK VE HAVANLA KARŞILIK VERİLDİ"
Sınırdaki ihlaller üzerine PYD güçlerine karşılık verildiği de bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde gelen mermilere karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, "Gelişen bu durum üzerine, angajman kuralları çerçevesinde, Hudut Karakolu karşısındaki PYD mevzilerine piyade tüfeği, makineli tüfek ve havanla karşı ateş açılmıştır. Bu atışlar neticesinde karşı tarafta, zayiat olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi temin edilememiştir." denildi.
Resulayn ilçesinin PYD'nin kontrolüne geçtiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Resulayn'daki çatışmaların saat 15.30 itibarıyla sona erdiği ve ilçenin bölücü terör örgütü (PYD)'nin kontrolüne geçtiği bildirilmiştir. Çatışmalar devam ederken, Kapı Hudut Karakolu'nun personeli, karakola 15-20 metre mesafede bulunan Hudut Bölük Merkezi'ne tahliye edilmiş ve anılan karakolun emniyeti, karakolun hemen kuzeyinde yer alan Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) kule mevzisinde bulunan taktik tekerlekli zırhlı araçlarla sağlanmıştır."
Bu arada Suriye sınırındaki Resulayn'da silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)