E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların yönünü ABD belirleyecek---

Piyasaların yönünü ABD belirleyecek

Piyasaların yönünü ABD belirleyecek
05 Temmuz 2013 - 08:48 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası kararları, bugün ABD ve Asya borsalarında fiyatlandırılacak

Avrupa Merkez Bankası kararlarının bugün ABD ve Asya borsalarında fiyatlandırılacak oluşunun yanı sıra Draghi'nin açıklamalarının olumlu havasının devam etmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif alıcılı (75.500) başlangıç yapmasını bekliyoruz.
ABD piyasalarının Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olduğu dün yurtdışı borsalar, beklentimiz doğrultusunda Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalarla yön buldu. Tahminlerimize paralel şekilde piyasaları rahatsız etmeyen Avrupa Merkez Bankası, daha da ötesinde faiz indirimi, düşük faizlerin uzun süre korunacağı ve genişlemeci para politikasının korunması gibi açıklamalarıyla borsaların hızlı yükselişler yaşamasını sağladı. Bir süredir negatif ayrışma veya zayıflık gösteren Borsa İstanbul da, likidite bolluğunun yada teşviklerin devam ettirileceği beklentisini pozitif yönde fiyatlandırarak günü 75.410 gibi önemli bir seviyeden kapattı.
Bugüne geldiğimizde ise, borsalarda dünkü değer kazançlarının korunabilmesi için ABD'de saat 15:30'da açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin parasal teşviklerin sürdürülebilmesi mantığından hareketle beklentilerden kötü gelmesi istenecektir. Çarşamba günü yayınlanan özel sektör istihdamı her ne kadar tahminlerden daha iyi gelse de, resmi istihdam verileri ile bire bir uyumlu olmaması nedeniyle tam olarak baz gösterge olmadığını söyleyebiliriz. Bu kapsamda, bugün pariteler ve borsaların yönünü ABD istihdam verileri şekillendireceğinden, verinin iyi gelmesi piyasalarda teşviklerin devam ettirilip ettirilmeyeceği açısından borsalara ve dolara satış, kötü gelmesi ise borsalara ve dolara alış yönünde yansıyacaktır görüşündeyiz.
ETİ MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)