E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların takibinde AB Liderler Zirvesi ve ECB toplantısı ---

Piyasaların takibinde AB Liderler Zirvesi ve ECB toplantısı

Piyasaların takibinde AB Liderler Zirvesi ve ECB toplantısı
10 Aralık 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

AB Liderler Zirvesi'nin yayınlanan taslak metninde Türkiye'ye yaptırım uyarısının yenileneceği ibaresi yer alırken, bu ifade olası yaptırımların hızlı bir şekilde gündeme gelmeyeceği şeklinde yorumlandı. Bugün ve yarın gerçekleşecek olan zirve yurt içi piyasaların takibinde olacaktır. Küresel çapta aşı kaynaklı gelişmeler, vaka sayıları ve ABD'deki teşvik paketi gündemdeki yerini korurken, bugün ECB toplantısı da yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:00 Türkiye - İşsizlik Oranı Önem: Orta
o 15:45 Euro Bölgesi - ECB Toplantısı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı iyimserlik ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin olumlu beklentiler küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olurken, vaka sayılarında devam eden artış ve salgın kaynaklı endişeler risk unsuru olarak izlenmeye ve piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. BIST-100 Endeksi ise dün pozitif bir seyir izleyerek günü %0,78'lik yükselişle 1.350,32 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah dalgalı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,80 - 7,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,83'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün hem gün içi hem de kapanış bazlı zirvesini yeniledi. Gün içinde en yüksek 1.360 seviyesini gören endekste kapanış 1.350'den gerçekleşti. Endeks zirvesini yenilerken teknik göstergeler son haftalarda olduğu gibi oluşan yeni zirvelere de eşlik etmiyor. Bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1.380-1390 aralığı kısa vadede en önemli direnç bölgesi olmaya devam ederken bu bölgeye yakın yerlerin endeks bazında yeniden maliyetlenmek için doğru yerler olmadığını düşünüyoruz. Aşağıda ise 1.342 - 1.336 ve 1.315 kısa vadeli destekler konumunda. Teknik göstergelerdeki zayıf seyre karşın henüz net bir geri çekilmeyi işaret edecek bir destek kırılımı da gerçekleşmiş değil.

Selva Gıda’yı Gedik Yatırım halka arz edecek

Küresel piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda

Günün önemli şirket haberleri 10/12/2020

Afyon Çimento ve Kartonsan sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)