E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü sanayi üretimi rakamlarında---

Piyasaların gözü sanayi üretimi rakamlarında

Piyasaların gözü sanayi üretimi rakamlarında
14 Eylül 2020 - 09:05 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış bekleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,33 değer kazancıyla Cuma gününü 1.102 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 14,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,60 değer kazandığı günde Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,36 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 9,94 ile spor oldu.

Avrupa borsaları, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında Brexit sürecine ilişkin açıklamaların ve artan belirsizliklerin etkisiyle günü Almanya hariç yükselişle tamamladı.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,20, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,02 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,48 yükseliş ile tamamladı. Almanya DAX 30 Endeksi Cuma gününü yüzde 0,05 düşüş gösterdi.

ABD Borsaları Cuma gününü karışık bir seyirle ile tamamladı. Ana endeksler tarafında Dow Jones endeksi yüzde 0,48 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,08 artış gösterirken, Nasdaq endeksinde yüzde 0,60 azalış kaydedildi.

Yeni işlem gününde veri takvimi açısından Yurtiçinde Sanayi Üretimi ve Global Piyasalarda Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ile Eurogroup toplantısı takibimizde olacak.

Haftanın ilk işlem gününde, Asya seansında işlem gören endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmelerin in birçoğunda risk iştahında yaşanan kısmi artış ile birlikte toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• Çin Savunma Bakanlığı, ABD’ye, uluslararası düzen ve dünya barışının önündeki "en büyük tehdit" olma suçlamasında bulundu.

• TCMB tarafından açıklanan Ödemeler Dengesi Gelişmeleri verilerine göre, Cari işlemler hesabı 2020 Temmuz ayında 1,817 milyar dolar açık verdi. On iki aylık cari işlemler açığı 14,941 milyar dolar oldu.

• Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca Plc’nin çalışmaları, hastalanan bir aşı gönüllüsü hakkındaki endişeler nedeniyle durdurulduktan sonra İngiltere'deki Kovid-19 aşısı denemeleri yeniden başlatıldığı açıklandı. AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot Perşembe günü yaptığı açıklamada, aşının yıl sonuna kadar hala hazır olabileceğini ifade etti.

• BDDK Toplam kredisi 500 milyon TL'yi aşan şirketlerin 30 Haziran 2021'e kadar kredi derecelendirme notu alması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, daha önce alınmış olan derecelendirme notunun geçerlilik süresinin kredi başvuru tarihi itibarıyla henüz sona ermemiş olması şartı da getirildi.

• ABD'de tüketici fiyatları endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.4 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.3 arttı

• Türkiye, yeni Navtex ilan etti. Doğu Akdeniz'de 12-14 Eylül arasında atış eğitimi yapılacak-( Kaynak: HaberGlobal)

• Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ,Türkiye'nin dış kırılganlıklarının yanında mali tamponlardaki aşınmayı ve kurumsal zorlukları işaret ederek ülkenin kredi notunu B2'ye indirdi. Kuruluş Türkiye’nin not görünümünü ise, mali ölçümlerin beklenenden daha hızlı kötüleşebileceğini kaydederek "negatif"te bıraktığını açıkladı.

• ABD Başkanı Donald Trump yaptığı değerlendirmede, Beyaz Saray'da 4 yıl daha kazanacağız, sonra da belki bir 4 yıl daha isteriz şeklindeki ifadesi medyada yer aldı. (Kaynak: BBC)

• Resmi olmayan haber akışlarına göre TikTok ABD'deki müzik-video paylaşım uygulaması operasyonlarını satmak için Microsoft Corp. ile yürüttüğü görüşmeleri kesti ve bunun yerine Oracle Corp. ile bir iş ortaklığına yöneldiği bildirildi.

• Nvidia Corp, SoftBank'ın işlemci üretisi şirketi ARM Ltd'yi Şirket'in değerini 40 milyar dolar olarak belirleyen bir anlaşma karşılığında satın aldığı açıklandı. (Kaynak: Uzmanpara)

Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali14 Eylül 2020 09:11

    Ralli havası oluşmuş. Bankaları çok sıkmışlardı not düşüşüyle yükselişle açılacaktırlar.