E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaları Suriye korkusu sardı---

Piyasaları Suriye korkusu sardı

Piyasaları Suriye korkusu sardı
27 Ağustos 2013 - 09:25 borsagundem.com

Suriye'ye müdahale yapılması endişesi ile borsaların düşüş yaşaması bekleniyor

Geçen haftanın 5 günü de düşen borsa dün tepki verdi. 70 bin hedefi dururken, Suriye için ABD önderliğinde uluslararası müdahelenin gündeme gelmesi borsaları bugün negatif etkiliyor.
BIST 100 endeksi, dünü % 1.24 art ışla, 68.775 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 67.316, en yüksek 68.948 puan ı gören endeks, önceki kapan ışının 843 puan üzerine çıktı. Bugün 68.000 deste ği üzerinde kapan ı ş gelirse 70.000 direnci geçerliliğini koruyacaktır.
Gösterge tahvil faizi % 10.16 ile 1,5 yıl aradan sonra çift haneye çıkarken, dolar/TL bu sabah 2.0 TL'yi aştı. Hazine'nin bugün 2 tahvil ihalesi öncesinde bu gelişmeler negatif algılanabilir.
FED korkusuna alışan piyasaları bu kez politik risk vurmakta. Suriye konusunda geride kalmayı tercih eden ABD'den gelen son açıklama dikkatleri bu yöne çevirdi. ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry’nin Suriye’ye müdahaleye yeşil ışık yakması ile artıda olan ABD borsa endeksleri günü % 0.4 civarında ekside kapattı.
Bu sabah Asya borsalarında satışlar var. Hindistan'da % 2 düşüş dikkat çekerken, diğerlerindeki sat ışlar % 1'i aşmıyor. Bugünün gündeminde sabah TCMB başkanının açıklamaları öne çıkacaktır. Faiz ve dolar kuru buna göre hareketlenebilir. Saat 16:00'da ABD S&P-CaseShiller Konut Fiyat Endeksi, 17:00'de ABD Tüketici Güveni Endeksi diğer öne çıkanlar olabilir.
(Gedik Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)