E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaları jeopolitik gelişmeler baskılıyor---

Piyasaları jeopolitik gelişmeler baskılıyor

Piyasaları jeopolitik gelişmeler baskılıyor
29 Ağustos 2014 - 08:38 borsagundem.com

Ukrayna merkezli gelişmeler jeo-politik riskleri yükselterek bölge ülkelerin finansal varlıklarına baskı yapmakta

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan Günlük Bülteni:
   
"EYLÜL GELİYOR" 
    
Ukrayna merkezli gelişmeler jeo-politik riskleri yükselterek bölge ülkelerin finansal varlıklarına baskı yapmakta.
   
TCMB'nin Çarşamba günü kamuoyu ile paylaştığı para politikası karar metni sonrasında güçlenen Türk Lirası jeo-politik risk algısı nedeniyle yeniden baskı altına girdi. Önceki gün 176 baz puana iyileşen ülke risk primi dün yeniden 180 baz puanın üzerine hareket ederek 181 baz puana çıktı.   

Bugün TSİ 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak Temmuz ayı dış ticaret verisinin beklentiler dahilinde gelmesi en azından baskıyı azaltabilir. Haziran ayında 7,85 milyar Dolar tutarındaki ticaret açığının Temmuz ayında 7,60 milyar Dolar tutarına iyileşmiş olması bekleniyor. Temmuz ayı sonundaki tatil gün sayısı nedeniyle gerilemesi normal olan ihracata karşın ithalat dinamikleri açığın kaderini belirleyecektir. Temmuz ayında sanayide de Ramazan nedeniyle yavaşlama gerçekleştiğini biliyor olmamız ihracat tarafındaki kaybın ithalata da yansıma olasılığını artırmakta.
   
Diğer yandan TSİ 15:00 Hindistan ve Brezilya ikinci çeyrek büyüme sonuçlarını açıklıyor olacaklar. Brezilya'nın ikinci çeyrekte küçülmesi beklenirken Hindistan'ın hızlanıp hızlanamadığı takip edilecek. Genel olarak şu ana kadar büyüme verisi açıklayan Polonya, Singapur ve Meksika'da büyümenin ikinci çeyrekte hız kaybetmesine karşın beklentilerden iyi geldiğini takip ettik. Türkiye'de de yılın ikinci çeyreğinde büyümenin hız kaybetmiş olmasını bekliyoruz. Yine de tahminimiz çeyrek bazda %0,3 yıllık bazda da %3,3 Türkiye'nin %4 büyüme trendini korumasını sağlayacaktır. Bugünkü verilerde Brezilya'nın Polonya ile benzeşip daha iyi sonuç açıklaması sürpriz olmaz. Hindistan ise Macaristan ile benzeşerek büyümesini hızlandırmış olabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)