E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
03 Nisan 2024 - 23:51 borsagundem.com

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi takvimine yönelik belirsizlik sürerken pay piyasalarında karışık seyir izlendi

New York Borsası günü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,11 azalarak 39.127,14 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,11 artışla 5.211,49 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,23 kazançla 16.277,46 puana ulaştı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi takvimine yönelik belirsizlik sürerken pay piyasalarında karışık seyir izlendi.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI DÜŞTÜ

Ülkede 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,91'e indi, başvurular da yüzde 0,6 düştü.

Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), martta aylık bazda 1,2 puan azalışla 51,4'e gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

S&P Global tarafından açıklanan marta ilişkin hizmet sektörü PMI verisi 0,6 puan azalarak 51,7'ye geriledi.

ABD'de özel sektör istihdamı ise martta 184 bin kişiyle piyasa beklentilerinin üzerinde arttı. İşe alımlarda temmuzdan bu yana en büyük artış görüldü.

POWELL'DAN FAİZ İNDİRİMİ YORUMU

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarını düşürmek için enflasyonun gevşediğine dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğuna dair sözlerini yineledi.

Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ineceğine dair güven artana kadar politika faizinin düşürmenin uygun olacağını öngörmediklerini aktaran Powell, "Ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında gelen verilerin politika kararlarımıza yön vermesine izin verecek zamanımız var." diye konuştu.

Diğer Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl hala son çeyrekte yapılacak bir faiz indirimi öngördüğünü bildirdi.

Enflasyonda yüzde 2 hedefine 2026'ya kadar dönemeyeceklerini düşündüğünü belirten Bostic, yolun engebeli olacağını, son birkaç aydır enflasyonun 2023'e kıyasla pek fazla hareket etmediğini söyledi.

Öte yandan, ABD'li çip şirketi Intel'in hisseleri, yarı iletken imalat işinde artan işletme zararı ve satışlarında düşüş bildirmesi sonrasında yüzde 8'in üzerinde değer kaybetti.

Spotify'ın hisseleri ise ABD ve diğer pazarlarda abonelik fiyatlarının arttığına dair haberlerin ardından yüzde 8'den fazla artış gösterdi.

En fazla para girişi olan hisseler (03/04/2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (03/04/2024)

 

Borsada 4 hissenin üzerindeki tedbir kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)