E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yatay seyir---

Piyasalarda yatay seyir

Piyasalarda yatay seyir
05 Mart 2014 - 08:48 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ordu birliklerine "üslerinize geri dönün" talimatı vermesi küresel piyasalarda yükselişlere neden oldu

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Putin ile risk algısı azaldı…
   
BİST 100 endeksi Salı günü  62.034 -  63.097 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 3.01 değer kazanarak 63.030 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 3.48 değer kazanırken sanayi endeksi günü yüzde 2.53 alıcılı kapatmıştır.
   
Küresel piyasalarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım yakınlarında tatbikat yapan ordu birliklerine "üslerinize geri dönün" talimatı vermesi sert alıcılı bir tablo yarattı. Asya ve gelişmekte olan ülke borsaları Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir miktar yumuşaması ile beraber alıcılı iken Avrupa borsaları pazartesi günkü sert düşüşün tersine sert alıcılı kapattı. Euro Bölgesi ÜFE rakamları beklentileri karşılamamasına rağmen siyasi tansiyonun azalması alıcılı senaryoyu devam ettirdi. İspanya'da ise Şubat ayında işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,07, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,52 azaldı. Avrupa'da özellikle DAX endeksinde yüzde 2 üzerinde alışlar var iken Rusya RTSI endeksinin kazancı yüzde 6'nın üzerindeydi. Ukrayna ise yüzde 2,75 alıcılı kapandı. İngiltere'de ise beklentilerden düşük gelen yapı PMI verisine rağmen, Rusya krizinin kısa vadede çözülmesi ile beraber alıcılı seyir gördük.    ABD endekslerinde de Ukrayna - Rusya gerginliğinin şu an için durulması nedeniyle dünkü sert düşüşün aksine alıcılı senaryo gördük.
   
Yurt içinde ise Rusya Devlet Başkanı Putin'in askerleri geri çekmesiyle beraber küresel piyasalara ayak uydurdu ve %3ü aşkın alışlar görüldü. Ayrıca endekste uzun zamandır düşük seviyelerde olan güçlendiğini gösterdi. Türk Lirası reel kuru Şubat'ta az da olsa yükseldi ve TÜFE bazında 101,85 seviyesine yükseldi. Konut fiyat endeksi de Aralık ayında 146,37'ye yükseldi.
   
Bu sabah Asya piyasalarında karışık seyir söz konusuydu. Japonya'da Nikkei endeksi Putin'in açıklamaları sonrası yeniden dolar karşısında zayıflamaya başlayan yenin etkisiyle alıcılı seyrederken, yıllık yasama toplantısında yüzde 7,5'luk büyüme hedefinin değişmemesi üzerine Çin'de satışlar olduğunu gördük. Ülkede bu sabah açıklanan HSBC hizmet PMI ise Ocak ayındaki 50,7'den Şubat ayında  51,0'e yükseldi. Gelişmekte olan Asya ve Latin Amerika piyasalarında da olumlu seyir devam ediyor. ABD endeks vadelileri ise dünkü yükselişten sonra sabah saatleri itibarıyla yatay seyrediyor.
   
Bugün Avrupa'da Euro Bölgesi, İspanya, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere hizmet PMI'ları, Euro Bölgesi büyüme ve perakende satışlar verileri izlenecektir. ABD tarafında ise ISM hizmet endeksi, ADP tarım dışı istihdam değişimi ve FED Bej Kitap ön plana çıkmaktadır. Dallas FED Başkanı Richard Fisher da bu gece Mexico City'de konuşacaktır.
   
Teknik olarak BİST 100 endeksi 63.000 seviyesi üzerinde hareketlerine devam etmesi durumunda 64.500 seviyesi, kar satışları ve veriler ile beraber aşağı yönlü hareketlerinde ise 62.400 ve 61.300 seviyeleri izlenecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)