E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda volatilite artıyor---

Piyasalarda volatilite artıyor

Piyasalarda volatilite artıyor
23 Mayıs 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


ABD endekslerinde karışık ve oynaklığın yüksek olduğu bir günü geride bıraktık. Dow Jones endeksi 500 puan düşüşteyken gün sonu kendini pozitif tarafa attı. Ancak yine de ülke endekslerinde haftalık bazda düşüş kaydedildi.

Avrupa endekslerinde Çin’den gelen faiz indirimiin yarattığı pozitif havanın etkisiyle ve seyahat hisseleri önderliğinde yükseliş kaydedildi. Bölgeye veri bazında bakıldığında, Almanya Nisan ayı üretici enflasyonu %33,5 seviyesine gelerek birleşmeden bu yana en yüksek seviye kaydedildi.İngiltere’de tüketici güveni -40 açıklanarak 1970’lerden bu yana en düşük seviyeye gelindi.

Asya tarafında Çin’den gelen faiz indiriminin etkisiyle günü pozitif kapattı ancak an itibariyle satış ağırlıklı olarak işlem görüyor ve sadece Japonya tarafında pozitif ayrışma mevcut.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi %0,89 düşerek günün en düşük seviyesi olan 2372 seviyesine geldi. Tekniksel bazda 2350 ve 2300 destek seviyelerini takip etmekteyiz. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2500 direnç seviyelerini önemli bulmaya devam ediyoruz.

Veri akışına baktığımızda dışarıda öncü PMI verileri ve ABD çekirdek PCE enflasyonunun yanı sıra Davos zirvesi yer alırken içeride reel kesim güven endeksi, kapasite kullanımı, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi ile TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yer alıyor.

Endekste sınırlı bir açılış beklemekle beraber baskının süreceği görüşündeyiz.

Martı Otel ve TAV Havalimanları sorusu

 

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)