E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda toparlanma çabası öne çıktı---

Piyasalarda toparlanma çabası öne çıktı

Piyasalarda toparlanma çabası öne çıktı
30 Aralık 2022 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları tarihi düşük seviyelerdeki seyrini sürdürürken, yurt içinde açıklanan TCMB toplantı tutanaklarında liralaşma stratejisine vurgu ön plana çıktı. Yılın son işlem gününde küresel çapta önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt içinde dış ticaret dengesi ile TCMB’nin 2023 yılı Para ve Kur Politikası metni açıklanacaktır. TCMB’nin vereceği mesajlar piyasaların takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta
• 10:00 TCMB 2023 Para ve Kur Politikası Metni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Sıkılaşma adımları ve resesyon endişelerine ek olarak Kovid kaynaklı endişelerle bu hafta içerisinde de zayıf ve satılı bir seyrin etkili olduğu küresel hisse piyasalarında dün ise toparlanma çabası öne çıktı. Son günlerdeki satışların ardından BIST-100 Endeksi dün günü %2,46 oranında değer kazanımıyla 5.476,92 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,71 – 18,72 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,70’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bu hafta içerisinde etkili olan düzeltmelerin ve önceki gün yaşanan sert satışların ardından BIST-100 Endeksi’nde dün yeniden alımlar güç kazandı. Eylül sonundan bu yana izlediğimiz yükseliş trendi bu
sabah 5.545 seviyesinden geçerken, endeksin yeniden yükseliş kanalı içerisine dönmesi önem taşımaktadır. Yükseliş trendi üzerindeki tutunmalarda alımların gücünü koruduğu ve 5.600 – 5.650 aralığı ile 5.700’lü seviyelerin gündeme geldiği görülebilir. Ancak trend altında kalındığı sürece yükselişlerin tepki mahiyetinde kalabileceği ve yeniden satışların etkili olabileceği göz ardı edilmemelidir. Olası geri çekilmelerde 5.430 – 5.400 aralığı ile 5.330 ve 5.258 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 5.258 seviyesi altında çok daha sert satışlar yaşanabilir.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Piyasalarda yılın son işlem gününde pozitif hava

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)