E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda toparlanma çabası güç kazandı---

Piyasalarda toparlanma çabası güç kazandı

Piyasalarda toparlanma çabası güç kazandı
04 Ekim 2022 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel risk iştahı ve piyasalarda dün dolarda yaşanan gevşemenin etkisiyle toparlanma çabası öne çıktı. ABD’de açıklanan eylül ayı imalat PMI rakamları 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilerken, bugün Fed üyelerinin açıklamaları yakından takip edilecek ve fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. ABD Anayasa Mahkemesi’nin yabancı şirketlerin cezai soruşturmadan dokunulmazlığını değerlendirmek üzere Halkbank’ı dinlemeye karar verdiği haberi dün yurt içi piyasalar üzerinde etkili oldu.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi –ÜFE Önem: Orta
• 18:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Merkez bankalarının agresif faiz artırımları ve resesyon korkularıyla son haftalarda satıcılı bir fiyatlamanın yaşandığı küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası güç kazanırken, bu sabah
piyasalarda olumlu havanın devam ettiği görülüyor. BIST-100 Endeksi genele yayılan alımlar ve bankacılık sektörünün desteğiyle günü %6,67 oranında yükselişle 3.392,13 puandan tamamladı. ABD
borsaları günü %2’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı seyir etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,52 – 18,54 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,54’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Küresel piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi ve ana sektörlerde etkili olan alımların etkisiyle BIST-100 Endeksi’nde dün güçlü bir yükseliş kaydedildi. Bu hususta HALKB cephesindeki haber akışı da bankacılık sektöründe alımların hız kazanmasına katkı sağladı. Dün ana sektörler öncülüğünde genele yayılan alımlar ve yurt dışında korunan pozitif havayı dikkate aldığımızda endekste pozitif bir açılış görebiliriz. Fibonacci düzeltme seviyelerinin %23,6’lık kısma denk gelen 3.399 seviyesi üzerinde endekste 3.450 -3.494 ve 3.545 seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. Olası kâr satışlarında ise 3.330 – 3.285 – 3.240 ve 3.203 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. Yaşanan sert fiyatlamalar nedeniyle pozisyon alımlarında aktif bir portföy yönetimi önem taşımaktadır.

Metal fiyatlarını zayıf dolar destekliyor

 

Petrolde temkinli bekleyiş

 

Günün önemli şirket haberleri 04/10/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)