E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda olumlu hava nisan ayının geneline yayılabilir---

Piyasalarda olumlu hava nisan ayının geneline yayılabilir

Piyasalarda olumlu hava nisan ayının geneline yayılabilir
02 Nisan 2021 - 09:25 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende endekste tepki alımlarının devamını bekleniyor

S&P500 endeksi tarihinde ilk defa 4.000’i geçti. Başkan Biden’ın $2 trilyonu geçen büyüklükteki altyapı yatırımlarını içeren yasa tasarısıyla desteklenen borsalar nisan ayına rekorla başladı. Küresel borsaların neredeyse tamamında yükseliş varken Brezilya borsası negatif ayrıştı. Dolar/TL’de bu hafta yaşanan düşüşten de faydalanan BIST-100 endeksi dün 1.426’ya kadar yükseldi. Dolar kuru haftanın son işlem gününe 8,11 seviyelerinden başlıyor ve Borsa İstanbul ile birlikte pozitif devam eden haftayı aynı seyirde kapatacak olması muhtemel. Yurt içi piyasalar geçtiğimiz hafta sert bir şekilde negatif ayrışmasının ardından olumlu tepki oluşturmaya devam ediyor. Bugünkü gidişatın devamında önümüzdeki hafta gelecek olan enflasyon verisinin de beklentinin üzerinde gelmesi halinde olumlu hava nisan ayının geneline de yayılabilir.

BİST 100 TEKNİK

Endekste tepki alımlarının devamını takip etmekteyiz. Haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 1.445 seviyesine kadar alan bulunuyor. Bu seviyenin kalıcı bir şekilde geçilmesi halinde güçlü ve kalıcı bir yükseliş trendinden bahsetmek mümkün olacaktır. Cuma günü hem haftalık kapanış hem de Nisan ayının gidişatını belirlemesi açısından oldukça önem arz etmekte.

Bankacılık hisseleri ile Euro'yu bile bozduk!

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Aksa Enerji ve Yeşil Yapı sorusu

Günün önemli şirket haberleri 02/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI02 Nisan 2021 10:44

    Nasıl yansıyacak ayın 12 de halk bank 15 de mb kararı 24 nisan da da abd ermeni yasa tasarısı var.