E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalarda Kovid endişeleri risk iştahını baskılıyor---

Piyasalarda Kovid endişeleri risk iştahını baskılıyor

 Piyasalarda Kovid endişeleri risk iştahını baskılıyor
29 Aralık 2022 - 09:04 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Çin’in Kovid tedbirlerinde gevşemeye giderek ülkeye gelenlere yönelik karantina zorunluluğunu kaldırdığı ortamda diğer ülkelerin Çin’den gelecek kişilere yönelik ek önlemler aldığı görülüyor.
Tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte vaka sayılarının ciddi oranda artış kaydettiği Çin’de yeni varyantların ortaya çıkmasından endişe ediliyor. ABD ve İtalya’da artan vaka sayıları da dikkat çekerken, halihazırdaki risk başlıklarına ek olarak Kovid kaynaklı endişeler risk iştahını baskıladı.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 14:00 Türkiye – TCMB PPK Toplantı Özeti Önem: Orta
• 16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek
 

BIST-100 güne başlangıç

Sıkılaşma adımları ve resesyon endişeleri nedeniyle son haftalarda satıcılı bir seyrin ön plana çıktığı küresel hisse piyasalarında bu hafta da zayıf görünümün etkisini sürdürüyor. Çin’de tedbirlerdeki
gevşeme ile artan vakalar ve ABD ile İtalya’da yükselen vaka sayıları dün piyasaları baskıladı. BIST-100 Endeksi günü %1,64 oranında kayıpla 5.345,61 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları
bekleniyor. Endeks kapanışında 18,71 – 18,72 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,72’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Önceki gün yaşanan satışların ardından dün güne yükseliş trendi altına başlayan BIST-100 Endeksi’nde gün içinde yaşanan sert satışlar dikkat çekti. Endekste gün içerisinde 5.258 seviyesi test
edilirken, kapanış 5.345,61 puandan gerçekleşti. Endekste yükseliş trendi bu sabah itibariyle 5.507 seviyesinde bulunurken, trend altında kalındığı müddetçe düzeltme eğiliminin devam edebileceğini
düşünüyoruz. Trend üzerinde tutunmanın teyidini alınmadan yeni pozisyon alımını riskli buluyoruz. Endekste satıcılı seyrin etkisini sürdürmesi durumunda 5.300 – 5.258 – 5.155 ve 5.041 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Toparlanma çabasında ise 5.400 – 5.450 aralığı ile devamında yükseliş trendi (5.507) direnç olarak izlenecektir. Trend üzerindeki tutunmalarda alımlar yeniden güç kazanabilir.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Bakır fiyatları 2 haftalık zirveden geriledi

 

Piyasaların gündeminde Çin var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)