E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda gözler TCMB'nin faiz kararında---

Piyasalarda gözler TCMB'nin faiz kararında

Piyasalarda gözler TCMB'nin faiz kararında
09 Nisan 2022 - 09:40 borsagundem.com

Yurt içi piyasalar, 14 Nisan Perşembe günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak faiz kararına odaklandı. Ekonomistlerin öngörüsü faizin sabit tutulacağı yönünde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 14 Nisan Perşembe günü toplanacak.

Aynı gün saat 14.00'te yılın dördüncü faiz kararı açıklanacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 14'te sabit tutmuştu.

Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 14 oldu.

Bankanın bir önceki toplantısında yapılan açıklamada, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağının öngörüldüğü belirtilmişti.

Yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar eldeki tüm araçların liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edileceğinin vurgulandığı açıklamada, "Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

TCMB rezervleri açıklandı

 

Nebati: Kur ve faizin üstesinden geldik, sırada enflasyon var

 

Kavcıoğlu'ndan liralaşma ve faiz vurgusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi10 Nisan 2022 07:48

    Kimsenin MB ne yapacağını merak ettiği yok zira ne yaparsa yapsın yanlış olanı yapacağı bilinen bir gerçekken ne yaptığı merak edilmez. 24 yıldır Bist de işlem yapan biri olarak son yıllara kadar MB kararlarını elimiz al-sat butonunda canlı yayında gelecek kararı beklerdik 2021yılından bu yana MB karar açıklanma saati olan 14:00 de ekran kapatıyoruz ne merakı!

  • vicdan10 Nisan 2022 05:40

    din elden gideyi....irtica gelii.....ezanlar dinecek ....basortulu bayanlara jop kullaniliyi....acrupa bizi kiskani...çözüm manda yogurdu medine hurmasi kestane bali yulaf ezmesi.......rabia

  • Ayvayıbileyiyemeyenvatandaş10 Nisan 2022 05:38

    Sosyal devleti yaşayalım kapitalist canavarlaşmadan uzak duralım derizAdam gelir Dalaman'da sağlam ağacı kesip satar Ulan kime güvenecez Biri dindarız der üter biri liberal liberal golcu solun sağı PKK solunda fetö Ulan kime güvenecez

  • Ziya09 Nisan 2022 23:35

    Hayretler ya yorumcular sanki 20 sene önce ki halimizi hafızalarınadan silmişler 20 sene evvel Türkiye kocaman bir köydü be Daha düne kadar bugün Okmeydanında dhkpc otobüs yakacak mı diye düşünürdük Memleket terör basiretsiz siyasetçi ve Sahte Atatürkçülerin elinde oyuncak olmuştu insaların inanışına diline herşyine karışılıyordu şimdiki özgürlüğün çeyreği yoktu Madem sofraya oturdunuz birkere şükredin be

  • astor09 Nisan 2022 18:57

    arkadaşlar ülkede faiz kaç ya.  bankalarda tüketiçi kredisi yüzde 90 diyorlar. nasıl faiz düştü.

  • kılıç09 Nisan 2022 11:19

    bu ülkeye allah dürüst siyasetçi nasip etsin ünversite mezunu işsiz aç yaşarken dört yılda bir gün seçimde sadece oy pusulası dagıtan muhtar maaşı 4250 tl yapan vijdandan ,hak, hukuktan yoksun siyasetçilerde allah korusun. avrupada muhtarlık diye bir kurum yok ama bizim gibi çag dışı zihniyetli yöneticileri allah ıslah eylesin.

  • Ali09 Nisan 2022 23:19

    Sığır ,yazarken başharfi büyük yaz

  • Vatandaş 09 Nisan 2022 13:05

    Hak edildiğimiz şekilde yönetiliyoruz, bu millete müstehak beter olsunlar diyeceğim ama tüm ülkeye yazık oluyor. Cahil bir kitle yine kendisi gibi cahil ve liyakatsız kişileri seçti. Japonya modeli en iyisi herkes eğitimi kadar oy hakkı olacak.

  • borsacı 09 Nisan 2022 10:47

    Çıkıp televizyonda konuşurken biz abd den iyiyiz,biz avrupadan iyiyiz deyince sanki bizimle alay etmiş  gibi gelen yöneticiler acaba onların parasının degerini görünce utanmıyormu da yalan söylüyor tuhaf bir yönetim var onların emeklisi dünyanın en güzel yerinde gezerken bizim emekli karın nasıl doyuracagım derdinde yalanı dolanı bırak TL .İTİBAR KAZANDIR.