E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gözler enflasyon verisinde---

Piyasalarda gözler enflasyon verisinde

Piyasalarda gözler enflasyon verisinde
03 Ağustos 2022 - 08:56 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel piyasaların gündeminde ABD-Tayvan-Çin arasındaki gelişmeler bulunuyor. Bugün içinde bu meseleyle ilgili haber akışları izlenebilir. Fed üyelerinden gelen açıklamalarda önemli. Eylül ayı toplantısı için 50 veya 75 baz puanlık faiz artış sinyalleri gelmeye başladı. Gelecek senenin ikinci yarısı itibariyle piyasada oluşan faiz indirim beklentisi içinde bazı Fed üyeleri şaşırdıklarını belirtti. Yurt içinde açıklanacak temmuz ayı TÜFE’ye ilişkin konsensüs beklentiler aylık bazda %3,00 oranında artış yaşanması yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım:%3,50)

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – ISM İmalat Dışı PMI Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün negatif görünüm etkili olurken, akşam saatlerinde ABD borsalarında zayıf seyir devam ederek günü kayıpla tamamladı. BIST-100 Endeksi ise risk iştahına paralel günü %0,33 oranında değer kaybıyla 2.647,59 puandan tamamladı. Dün jeopolitik gerilim ve gelişmeler risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, bu sabah belirsizliğin azalmasıyla birlikte toparlanma çabası öne çıkmaktadır. ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,92 – 17,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,93’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST 100 Endeksi dün tarihi zirvesi ola 2.684 civarını test ettikten sonra yurtdışı piyasalardaki zayıf görünümün de etkisi ile kar satışları ile karşılaştı. Saatlik grafiklerde teknik göstergelerde zayıflama görülse de günlük periyotta güçlü görünüm korunuyor. Dün de bahsettiğimiz gibi geri çekilmelerde ilk destek noktamız 2.600 olup bu seviye üzerinde kalındığı sürece geri çekilmelerin sınırlı düzeltmeler olarak kalacağını değerlendiriyoruz. Yukarıda ise tarihi zirve olan ve dün test edilen 2684 civarı güçlü direnç olmaya devam ediyor. Burası aşılacak olur ise çok hızlı bir şekilde 2.700 – 2.750 aralığına kadar yeni bir hareket daha gerçekleşebilir. Bugün açıklanacak enflasyon verisi sonrası endekste açılışta bir miktar volatilite artışı gözlenebilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yunus03 Ağustos 2022 09:45

    Enflasyon bu hükümet gitmeden düşmez. Yandaş hissesi olmayan çıkmaz. Thy sayesinde para kazandık.

  • Diyen biri04 Ağustos 2022 16:37

    Kimimiş o yandaş onlarıda yazki borsa yatırımcısına bir katkın olsun . Fitne yapıyorsan o başka.paranın rengi olmaz