E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gergin başlangıç---

Piyasalarda gergin başlangıç

Piyasalarda gergin başlangıç
04 Ocak 2016 - 08:50 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasalarda beklenileri değerlendirdi.

Piyasalar yeni yıla oldukça gergin başladı. Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginliğin tırmanması yeni bir endişe kaynağı olurken, Çin tarafında imalat satın alma endeksinin beklentilerin altında kalması ile ekonominin giderek kötüleştiği sinyalleri tekrar ortaya çıktı. Ayrıca Çin borsasında açığa satış yasaklarının da kalkmaya başlaması, düşüşün %7 seviyesine kadar ulaşmasına neden oldu. Aynı şekilde ABD vadeli borsalarının da %1 ‘e yakın değer kayıplarıyla yeni yıla başladığını görüyoruz. Cuma gününü de zayıf bir görünümde kapatan ABD vadeli endekslerinde Çin ve Ortadoğu da yaşanan endişelerle birlikte satış baskısının devam ettiğini görebiliriz. Teknik olarak baktığımızda 1995-2000 bölgesi önemli bir destek seviyeleri olarak yer alıyor. Fiyatların bu fiyatların altında kalması halinde satış baskısı derinleşebilir.

Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Yükseltebilir…

Haftasonu Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilimin ardından altın fiyatları 1070 seviyesine yaklaştı. Ortadoğu da gerilimin artması altın fiyatlarında yükselişlerin devam etmesine neden olabilir. Günlük kapanışın 1075 seviyesi üzerinde olması halinde altın tarafında yukarı yönlü hareketin 1100 seviyesine kadar devam etmesini bekleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise 1060 destek seviyesi olarak yer alıyor. Fiyatların 1060 seviyesini kırması halinde yükseliş ihtimalinin sona erebileceğini belirtelim.

Dolar/Tl 2.93’ün Üzerinde Başladı…

Yurtiçi tarafında ise global piyasalarda yaşanan gerilimin etkisiyle Dolar/TL kuru yeni yıla 2.93 seviyesinin üzerinde başladı. Bugün de açıklanacak olan enflasyon rakamları trendin seyri açısından önemli olacaktır. Bir önceki rakam yıllık bazda %8.10 olarak gelmişti. Aralık ayı enflasyonun bu seviyenin üzerinde açıklanması halinde dolar kurunda yükselişin devam edebileceğini söyleyebiliriz. Teknik olarak ise 2.97 seviyesi kur için önemli. Fiyatların bu seviyeye ulaşması halinde dolar, Tl karşısında yeniden güç kazanmaya başlayabilir. Geri çekilmelerde ise 2.90 seviyesi artık güçlü bir destek konumuna gelmiş durumda.

İkon Menkul Değerler

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)