E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda dalgalanma olabilir ---

Piyasalarda dalgalanma olabilir

Piyasalarda dalgalanma olabilir
10 Haziran 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne dün pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışı borsalardaki eğilime paralel kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,37 düşüşle 109.237 seviyesinden kapattı. Güçlü yükseliş sonrası borsalarda kar satışları yaşanırken, BIST’te yurtdışına paralel bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışlarıyla karşılaştı. Risk alma iştahının zayıflamasıyla EM para birimleri değer kaybederken, TL’de
EM’lere paralel günü sınırlı değer kaybı ile kapattı. CDS’ler günü 449 seviyelerinden kapattı. VIX endeksi 27 seviyesi üzerine yükselirken, endeksin 25 altında kalıcı olması pandemi sonrası oluşan yüksek volatilite döneminin sona erdiğine işaret edeceği gibi 31 seviyesi üzerine yönelmesi kar satışlarının güçlenebileceğine işaret edecektir.

BIST’in kısa vadede yön olarak yurtdışına paralel hareket etmeye devam etmesi beklenmektedir. Kısa vadede pozitif beklentilerin fiyatlanması ve borsalardaki güçlü geri dönüş sonrası kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. BIST’in hem değerleme olarak bankacılık hisseleri dışında fazla yükseliş potansiyelinin kalmaması hem de yurtdışına paralel kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz.

Ancak kar satışlarının belli seviyelerde alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve orta vadede yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. Piyasaların gözü bu akşam açıklanacak olan Fed faiz kararı ve yeni projeksiyonlarda olacak. Projeksiyonalar ve Fed’in alabileceği yeni aksiyonlar piyasalarda dalgalanmaya neden olabilir.

Bugün veri tarafında ise yurtiçinde işsizlik oranı, yurtdışında ise ABD’de açıklanacak TÜFE verisi takip edilecek. ABD ve Dax vadeli endeksleri BIST kapanışına göre hafif artıda seyrediyor. Asya borsalarında Çin hariç genel olarak pozitif eğilim var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenmektedir. Endeks yükseliş eğilimini devam ettirme çabasında olsa da yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)