E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bilançoların etkinliğinin hakim olması bekleniyor---

Piyasalarda bilançoların etkinliğinin hakim olması bekleniyor

Piyasalarda bilançoların etkinliğinin hakim olması bekleniyor
07 Ağustos 2023 - 09:26 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Geçtiğimiz haftayı Fitch’in not indirimi, şirket finansalları ve tarım dışı istihdam başta olmak üzere makro verilerdeki seyri takip ederek geçirdik. Yoğun gündemin geride kaldığı bu haftada ise bize kalan enflasyon verisi ve bilançoların etkinliğini olacak.

ABD endeksleri yataya yakın satıcılı olarak seansı sonlandırdı. ABD vadelileri ise %0,50’ye yakınsayan pozitif olarak fiyatlanıyor.

Avrupa endekslerinde İtalya hariç iyimser bir kapanış gerçekleştirdi. Petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle enerji hisselerinde yükseliş görülürken bilançolardan kaynaklı olarak bankacılık hisselerinde volatilite arttı.

Asya endeksleri yataya yakın değer kaybıyla fiyatlanıyor. Çin tarafından gelecek olan teşvik beklentilerinin zayıflaması satıcılı seyirde etkili oluyor.

BIST100 Endeksi dünü 179.06 (% 2.48) puanlık yükseliş ile 7.400 seviyesinden ve 136.570 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle birlikte çıkış hareketi devam ediyor. Yine yüksek hacim ve genele yaygın bir çıkış vardı. Döviz kurlarında yatay seyir korunuyor. 7300 seviyesinin önemli bir destek olduğunu düşünüyoruz. Bu seviye üzerinde kalıcdığı sürece yükseliş trendinin korunacağı görüşündeyiz. Olası geri çekilmelerde ise 7200 ve 7100 desteklerini takip edeceğiz.

Bu haftanın özelinde ABD’den enflasyon ve Çin’den gelecek olan ticaret verileri gündemimizde olacak. İçeride ise nakit bazlı bütçe dengesi, sanayi üretimi, işsizlik, perakende satışlar ve ödemeler dengesi olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalar yeni haftada temkinli

 

Buğday fiyatları sıçradı

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)