E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bilanço iyimserliği gündeme gelebilir---

Piyasalarda bilanço iyimserliği gündeme gelebilir

Piyasalarda bilanço iyimserliği gündeme gelebilir
20 Nisan 2022 - 09:22 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalar dün itibariyle tam anlamıyla Paskalya tatilinden döndü ve gündemine enflasonist ortamdan kaynaklı olarak tahvil faizlerindeki fiyatlanmaları takrar aldı. Tahvil faizlerinde ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,9 seviyesini geçerek Aralık 2018’den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Bu durum risk iştahını bir miktar geriletse de tahvil getirilerinde görülen rekor sonrası düşüşle alımların geldiğini gördük.

ABD endeksleri bu doğrultuda %2’leri aşan yükselişleri takip ettik. Bu yükselişte S&P500 endeksinin 200 periyotluk ortalama civarından tekniksel olarak tepki göstermesi de etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Euro Bölgesi endeksleri dün haftanın ilk işlemlerini %1’e varan düşüşle tamamladı. Enerji hisseleri %1 civarında pozitif ayrışırken bunda petrol fiyatlarının son günlerdeki yükselişi etkili oldu.

Asya endeksleri dünü karışık seyirle tamamlarken an itibariyle yön bulmakta zorlandıklarını söyleyebiliriz. Çin’in faiz indirim beklentilerine karşın faizleri sabit tuttuğunu gözlemledik. Ülkede vaka sayılarının da hız kesmeye başladığını ve önemli şirketlerin fabrikalarının tekrar kısmi de olsa çalışmaya başladı. Bölgedeki diğer bir haber akışında ise dolar/yen paritesinin 20 yılın zirvesini test etmesine karşın Japonya Merkez Bankası’nın genişlemeci politkalara sadık kalacağı açıklaması oldu.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi 2.519 ile kapanış, 2.533 ile gün içi rekor tazelendi. Endekste alımlar görülse de bu durum endeks ağırlığı bakımından bakıldığında Ereğli Demir Çelik ve Tüpraş hisselerinden geldiğini söyleyebiliriz. Önceki günlerde BİST100 yükselişine destek veren bankacılık endeksinde geri çekilme gözlemledik.

Günün veri akışına baktığımızda ise Almaya’da ABD’den konut satışları verisini takip edeceğiz.
BİST100’de pozitif algının bilanço iyimserliği ile devam edeceği görüşündeyiz.

Borsa bir kez daha kapanış bazlı zirvesini yeniledi

 

Göstergeleri al-sat-tut veren hisseler listesi

 

Günün önemli şirket haberleri 20/04/2022

 

Petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)