E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda altın haftanın yıldızı olurken, petrol düştü---

Piyasalarda altın haftanın yıldızı olurken, petrol düştü

Piyasalarda altın haftanın yıldızı olurken, petrol düştü
03 Kasım 2016 - 08:57 borsagundem.com

A1 Capital; Amerikan seçimlerine sayılı günler kala FED’in toplantı sonrası karar metninde tam da beklediği gibi herhangi bir yön, işaret ve vurgu yapmadığını belirtti

FED’de Kuzuların Sessizliği… Amerikan seçimlerine sayılı günler kala FED’in toplantı sonrası karar metni tam da beklediğimiz gibiydi. Herhangi bir yön, işaret ve vurgu yapmayacağı yönündeki öngörümüze paralel gelen açıklamada, şu ibare oldukça dikkat çekiciydi: FED’in bazı “ilave işaretleri” görme vurgusu bu biz ve bizim gibi düşünenler açısından faiz artırımı yapılacak, ancak bunun için makro verilerdeki iyileşmenin devam etmesi gerekmektedir şeklinde yorumlandı. Açıklamanın tam metnine baktığımızda, komitenin Federal fonlama faizinde bir artış için zeminin güçlenmeye devam ettiği vurgusunu görüyoruz. Ancak, şuan için “hedeflere doğru devam eden ilerlemeye yönelik, ilave işaretler görmek için biraz daha bekleme kararı aldı” ifadesi, özellikle enflasyon, ortalama saatlik kazançlar ve üretim ayağındaki iyileşmenin FED için hali hazırda yeterli olmadığı kanaati oluştu.

Altın haftanın yıldızı olurken, petrol en sert düşüşlerinden birini gerçekleştirdi. Amerikan 10 yıllık faizlere baktığımızdaysa, FED toplantısı öncesinde tehlike sınırı olarak gördüğümüz 1,85 seviyesine kadar yükseldi. Ancak FED kararı sonrasında geri çekilmesi biraz daha hızlanarak 1,80 seviyesine geri döndü. Altın ise geri dönüş gerçekleşmedi. Amerikan seçimlerinde adayların savaşı Trump’ın Clinton karşısındaki gücünün artmasıyla, Meksika pezosu en sert düşüşünü gerçekleştirirken altın 1300 dolar/ons seviyesinin üzerine çıktı.

Altının bu yükselişini destekleyen bir diğer faktör ise mail skandalı ile zor günler geçiren Clinton’ın, Trump karşısında anketlerde tahmini oy kaybıydı. Bu sabah itibariyle dolarda güne 3,11 seviyesinden başlıyoruz. 105 seviyesini göre Japon Yen’inde ise geri çekilme devam ediyor. Bu sabah itibariyle Yen 102,74 seviyesinden işlem görüyor.

BIST100’e baktığımızda ise, olası bir sınır ötesi harekât, idam konusundaki yorumlar ve Amerikan Doları’nın hızla değer kazanması sonrasında dün itibariyle 77.300 seviyesindeki önemli bir desteğini kaybetmiş gözüküyor. 77.171 seviyesinden kapatan BIST100 endeksinde, geri çekilmelerde 76.500 76.000 destekler olmaya devam etmektedir. Bir kez daha hatırlatalım ki 76.000 seviyesi bizim stop-loss seviyemizdir. Öte yandan yukarı yönlü atakların olması durumunda ise (ki bu zayıf ihtimal), 78.300 yeniden kısa hedef olacaktır. Bilanço döneminin devam ettiği BIST100 endeksinde güne Türkcell, Cocacola, Çimsa ve Yapı Kredi’nin 3. çeyrek kar rakamlarıyla başlıyoruz.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)