E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalara artık sinyal etkisi değil uygulama kısmı yön verecek---

Piyasalara artık sinyal etkisi değil uygulama kısmı yön verecek

Piyasalara artık sinyal etkisi değil uygulama kısmı yön verecek
07 Haziran 2023 - 08:34 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan bültende 'Piyasada artık sinyal etkisi değil uygulama kısmı gündemi oluşturacaktır. Bu nedenle BIST100 tarafında temkinli olunması daha yararlı olabilir.' denildi

Borsa İstanbul’da son günlere göre daha sakin bir seyir izlense de gün %0.30 değer kazanımı ile 5388 seviyesinden tamamladı. Mehmet Şimşek etkiyle güçlü görünümün korunduğu endekste artık alım iştahının zayıfladığını görüyoruz. Haliyle önümüzdeki günlerde daha çok “politikalar” ön plana çıkacak ve alınan kararlar doğrultusunda piyasa yön bulacaktır. Piyasada artık sinyal etkisi değil uygulama kısmı gündemi oluşturacaktır. Bu nedenle BIST100 tarafında temkinli olunması daha yararlı olabilir.  Dolar/TL kurunda ise 22 seviyesinin üstünde yeni zirveler test ederken CDS’ler geri çekilme devam ediyor.

Yurtdışında özellikle ABD tarafında çözülen borç tavanı krizi ve haziran ayında faiz ihtimalinin düşük olmasıyla yükselen piyasalarda daha dengeli ve yatay bir seyir etkili olurken Avrupa tarafında fırtınalı günler devam ediyor. Özellikle İngiltere’de enflasyonun geçtiğimiz ayda beklentilerden az yavaşlaması ve çift haneli enflasyonun devam ediyor olması sıkılaşma politikalarının devam edeceği anlamına geliyor. Enflasyonun Nisan ayında beklenenden daha az yavaşlamasının ardından, BoE’nin 22 Haziran’da oranları yeniden %4,5’ten %4,75’e yükseltmesi bekleniyor . Yatırımcılar, BoE’nin bu yıl içinde faizleri %5,5 seviyesine çıkarmasını %60 olasılıkla fiyatlıyor. Hal bu vaziyetteyken piyasalarda daha yatay seyir hakim olurken haftaya gerçekleşecek olan Fed ve ECB’nin toplantı kararı yönün belirleyicisi olacağa beziyor. Avrupa’da resim daha netken, ABD tarafında karışık gelen veriler, resmi “pollock” tekniğiyle boyuyor.

Asya tarafında ise Çin’den gelen teşvik beklentileri ve Wall Street’teki yükseliş hareketi risk-on ruh halini artırdığı için çoğu Asya-Pasifik hisse senedi piyasası açılışla birlikte  güçlendi. Çin kamu otoritesi en büyük bankalardan ekonomiyi canlandırmak için mevduat oranlarını düşürmelerini istedi. Sorunlu olarak görülen emlak sektörü için politika desteği spekülasyonları piyasalarda heyecan yarattı.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi sabah %0.7 kazandı.

Çin’in borsası %0,3 artarken, Hong Kong’un Hang Seng’i %1,2 yükseldi. Japonya, Nikkei endeksi ise piyasanın tersine dün  33 yılın en yüksek  seviyesine dokunduktan sonra %1.1 geri çekildi.

Brent petrol, dün yaşanan kayıplarının ardından bugün yatay açılış yaptı. yavaş küresel ekonomik büyümeden kaynaklanan talep endişeleri, Suudi Arabistan’ın üretim kesintilerini derinleştirme taahhüdünün ardından daha sıkı küresel arz korkularıyla dengelendi. Brent ham petrol vadeli işlemleri, varil başına 76,38 dolardan  %0,1 arttı. ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %0.2 artarak varil başına 71,85 dolara yükseldi.

Yurt içinde Hazine nakit dengesi verisinin bulunduğu yeni günde, yurt dışında Almanya sanayi üretimi, ABD ticaret ve Kanada Merkez Bankası(BoC) faiz kararı takip edilecek.

Kabine sonrası maaş zammı mesaisi!

 

Dövizde yükseliş sürüyor

 

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)