E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yükselirken yatırımcıların yaptığı en büyük hata---

Piyasalar yükselirken yatırımcıların yaptığı en büyük hata

Piyasalar yükselirken yatırımcıların yaptığı en büyük hata
18 Aralık 2023 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street’in en güvenilir isimlerinden David Rubenstein, yatırımcıların piyasalar yükselirken yaptıkları en büyük hatayı açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yükseliş sürse de rallinin akibetinin ne olacağı hala belirsizliğini koruyor. Fed’in güvercin sinyalinin ise yükseliş yönlü tahminleri kuvvetlendirdiği düşünülüyor.

Borsagundem.com’un derlediğim bilgilere göre, Carlyle Group'un kurucu ortağı ve eş başkanı David Rubenstein ise piyasa hissiyatının fazlasıyla olumlu olduğu böylesi dönemlerde, yatırımcıların özellikle piyasalar yükselirken yaptığı en büyük hatayı açıklıyor.

Yatırımcılar acele etmemeli

Fox Business’tan Alicia Warren’ın haberine göre, milyarder yatırımcı David Rubenstein, yatırımcıların yaptığı en büyük hatanın piyasalar yükselirken içeri girmek için acele etmek olduğunu söylüyor.

Wall Street'in en güvenilir seslerinden biri olan Rubenstein, “Yatırımcıların yaptığı en büyük hata, piyasalar yükselirken içeri girmek için acele etmeleri, düşerken ise çıkmak için acele etmeleri” diyor.

Rubenstein, “Piyasalar bu kadar yükselirken, insanlar şu anda gözden düşmüş şeyleri veya muhtemelen çok yükselen ve muhtemelen tekrar düşecek şeyleri aramalı" tavsiyesinde bulunuyor. Rubenstein, “Fiyatların şu anda oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Belki yüzde 5 kadar daha artacaklar ama şu an bulunduğumuz noktaya göre yüzde 50 oranında artmayacaklar” diye ekliyor.

İnişli çıkışlı bir yolculuk

Kovid-19 salgınının ardından yaşanan değişken borsa ve durgunluk endişeleri, yatırımcılar için inişli çıkışlı bir yolculuk yaratmış durumda. Rubenstein, FOX Business'tan Liz Claman'a ekonominin ‘oldukça iyi gittiğini’ ve durgunluğun ‘çok yakın bir gelecekte’ göründüğünü söylüyor.

Rubenstein, “Her 7 yılda bir durgunluk yaşıyoruz, dolayısıyla bir noktada kaçınılmaz olarak bir resesyon yaşanacak. Ancak bunun önümüzdeki birkaç çeyrekte yaşanması muhtemel gibi görünmüyor” diyor ve enflasyonun ABD ekonomisi için zorluklar yaratmaya devam ettiğinin altını çiziyor.

Rubenstein, piyasanın ‘enflasyonun biraz düştüğünü ve tam olarak 'Fed'in istediği yerde değil' ama 'muhtemelen Fed'in istediği yere yakın bir yerde' olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

Faiz indirimleri 2024’ün ikinci çeyreğinde

Fed, son toplantısında faiz oranlarını üst üste üçüncü kez sabit tuttu. Yaygın olarak beklenen karar, faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 aralığında, son 22 yılın en yüksek seviyesinde bıraktı.

Rubenstein, politika yapıcıların tahminlerini yineliyor ve ‘gelecek yıl içinde’ bir faiz indirimi öngörüyor ancak bu hamlenin muhtemelen ikinci çeyrekte geleceğini söylüyor.

Fed enflasyonu kontrol altına almaya devam ederken Rubenstein, 2024 başkanlık seçimleri yaklaşırken üçüncü veya dördüncü çeyrekte yapılacak bir faiz indiriminin ‘siyasi bir manevra' olarak algılanabileceğinden endişe ediyor ve şunları söylüyor: “Açıkçası, üçüncü çeyrekte faiz indirimi yaparsanız, bu Demokratlara yardımcı olacak bir hamle olarak görülecektir. Bunun, Fed’in kaçınmak isteyeceği bir eleştiri malzemesi olacağını düşünüyorum” diyor.

Borsalar rallideyken yatırımcılar nelere dikkat etmeli?

 

FED şüpheleri kaldırdı: Wall Street’te ralli zamanı

 

New York borsası Fed'den gelen faiz indirimi sinyalinin ardından "ralli" yaptı

 

BofA: Tahvillerde ralli hisse senedi piyasalarına zarar verir

 

Yatırımcılar yüksek faiz senaryosunu reddediyor

 

Faiz indirimi sinyali sonrası Wall Street’te tahminler revize ediliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)