E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Türkiye ve Almanya’nın enflasyon rakamlarına odaklandı---

Piyasalar Türkiye ve Almanya’nın enflasyon rakamlarına odaklandı

Piyasalar Türkiye ve Almanya’nın enflasyon rakamlarına odaklandı
03 Ocak 2023 - 08:13 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, 'Piyasalar bugün Türkiye ve Almanya’nın enflasyon rakamlarına odaklanacak.' denildi.

2023’ün yılının ilk günlerini yaşarken,  IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın pazar günü yaptığı açıklamada dünya ekonomisi için kritik değerlendirmelerde bulundu. ABD ve Çin gibi büyük ekonomiye sahip ülkelerdeki ekonomi yavaşlamasını örnek gösteren Georgieva, 2023’ün tüm dünya için zor bir yıl olacağı uyarısı yaptı. Bu açıklamanın ardından Çin’de imalat sektörü aktivitesi, artan KOVID-19 vakalarının üretimi aksatmasının ve talep üzerinde baskı yaratmasının etkisiyle Aralık ayında keskin düşüş gösterdi. Çin’de imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Aralık ayında Kasım ayındaki 49,4 puandan 49,0 puana indi.

Asya piyasaları Çin’deki korona virüs enfeksiyonlarının hızlı yayılmasının uzun vadede ekonomik büyümeye daha da zarar vereceği ve küresel tedarik zincirlerini engelleyeceği endişeleri ile birlikte düşüş yaşadı.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi Çin’deki yaşanan endişeler neticesinde geçen yıl kapanış değerinin beşte birini kaybederek %1,3 düştü. Japonya Borsası bugün de kapalı olacak.

Japonya borsasının dün kapalı olmasına rağmen Nikkei vadeli işlemleri endeksi, son kapanışına kıyasla 25.655′ daha düşük işlem gördü.

Petrol, IMF’nin yavaşlayan küresel büyüme motorlarının daha zorlu 2023’ün habercisi olduğunu söylemesinin ardından yaşadığı yükseliş hareketi sonrasında düşüş gösterdi.

Brent ham petrol vadeli işlemleri yaşadığı yükselişin ardından %1,1 düşüşle varil başına 84,93 dolara geriledi, ABD West Texas Intermediate ham petrolü, ABD doları güçlendikten sonra varil başına %1,0 düşüş gösterdi.

Piyasalar bugün Türkiye ve Almanya’nın enflasyon rakamlarına odaklanacak. Enflasyon rakamlarının sıra ABD ve İngiltere imalat sektörü PMI rakamları da takip edilecek.

Petrol fiyatları yeni yıla hafif düşüşle başladı

 

Altın fiyatı 6 ayın zirvesine çıktı

 

Asya borsaları karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı03 Ocak 2023 09:53

    kalemine uydurma yapılan bir enfalsyon açıklanacak olduguna eminim.zaten bizde yerli ve milli paramızın ne hallaere geldiginin farkında degiliz artık para taşımakda saymakta sorun haline geldi bizde milyon ve milyar kelimesini seviyoruz ayrıca yeni model ekenomide kandırmak ekenomisi ile günümüzü gün ediyoruz ama gerçeklerde çok uzak bir yerdeyiz .çünkü kara düzen ekenomideyiz.

  • Bik03 Ocak 2023 08:58

    100 tl cebine koyan birkaç yıl önce markete ya da pazara gidebiliyordu, şu an cebinde 500 tl olmayan evinden çıkıp çarşı ve  pazara gidemiyor. Enflasyon yaşanır, TÜİK'in açıkladığı fiyatlar ancak akşam pazarı ya da bit pazarında bulunur.