E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar tarım dışına giderken risk iştahını sıcak tutmaya çalışıyor---

Piyasalar tarım dışına giderken risk iştahını sıcak tutmaya çalışıyor

Piyasalar tarım dışına giderken risk iştahını sıcak tutmaya çalışıyor
01 Ağustos 2023 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor


Piyasalarda bilançoların aktifliği yaşanırken bir yandan da geçtiğimiz hafta merkez bankalarının faiz kararlarının kararlarını sindirmeye çalışıyor. Öte yandan da tarım dışı istihdam öncesinde de risk iştahını sıcak tutmaya çalışan bir piyasadayız.

ABD endeksleri %0,30’a yakınsayan yükselişle günü tamamlarken Russell endeksi 2000 seviyesini aştı. ABD vadelileri ise yataya yakın işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde sınırlı yükselişle seansı sonlandırdı. Bölgedeki makroekonomik gündemde ise Euro Bölgesi 2.çeyrekte %0,3 büyüme kaydederken enflasyon manşette %5,5’ten %5,3,çekirdek ise %5,5 seviyesinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyonun manşet enflasyondan daha yüksek seviyede gelmesi AMB’nin faiz artırım beklentilerini yükseltti.

Asya endekslerinde pozitif ağırlıklı bir fiyatlanma görmekteyiz. Çin’de caixin imalat PMI 49,2 ile 50,1 olan piyasa beklentisinin altında kaldı.

BIST100 Endeksi dünü 149.68 (% 2.12) puanlık yükseliş ile 7.216 seviyesinden ve 178.613 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da yüksek hacimli çıkış hareketi devam ediyor. Çıkış genele yaygın ve hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Bazı holding ve enerji sektöründeki primler dikkat çekerken döviz kurlarında yükseliş eğilimi ivme kaybediyor.

Bugün ABD’den JOLTS ve ISM imalat PMI verilerini takip edeceğiz. İçeride İSO imalat PMI ve İTO enflasyonunu gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Altın talebinde 'merkez bankası' etkisi

 

Piyasalarda 'enflasyon' endişesi

 

Borsada genele yayılır şekilde alım iştahı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)