E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar risk-on modunda---

Piyasalar risk-on modunda

Piyasalar risk-on modunda
11 Kasım 2022 - 08:45 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD enflasyon verisinin % 7,7 ile %8,0'lık piyasa beklentisinin altında kalması ve çekirdek enflasyon ise %6,3 ile %6,6’lık beklentinin altında gelmesi piyasalarda sert alımları getirdi. Buna ABD ara seçimlerinde Cumhuriyetçilerin de öne geçmesi de etki gösterdi. Dolar endeksi 110 seviyesinden 107’ye gerilerken ABD 10 yıllık tahvil getirileri ise %4,12’den %3,82 seviyesine geriledi.

ABD endeksleri güne %5’e varan sert alımlarla güne başladı. Gün içi seansta da yükselişlerin gelmesiyle gün sonunda %7’ye varan teknoloji hisseleri önderliğinde değer kazanımları gözlemledik. Ülkede, bugün gaziler günü nedeniyle tahvil piyasaları kapalı olacak. ABD vadeliler ise sınırlı işlem görürken yönsüz bir izlenimi takip ediyoruz.

Avrupa endekslerinde teknoloji ve inşaat hisseleri öncülüğünde %3’ü aşan değer kazanımlarıyla günü tamamladı. Özellikle ABD enflasyon verisi sonrasında kazanımlar hız kazandı.

Dünü düşüşle tamamlayan Asya endeksleri gün içerisinde %5’i aşan yükselişle işlem görüyor.
BİST100 endeksinde 4400 seviyesi üzerindeki kalıcılık 3. denemede sağlandı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 241$ seviyesinden fiyatlanıyoruz. 239$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Bu durumda 247$ ve 250$ dirençlerini izleyeceğiz. Olası geri çekilmelerde ise 235$ desteğini gündemimize gelebilir.

İngiltere’den büyüme, sanayi ve imalat üretimi, Almanya’dan enflasyon verilerini takip edeceğiz. İçeride ise sanayi üretimi ve perakende satışlar gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Hacmin yüzde 24,8’i beş hissede

 

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda ralli

 

Günün önemli şirket haberleri 11/11/2022

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)