E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar normale dönüyor mu---

Piyasalar normale dönüyor mu

Piyasalar normale dönüyor mu
29 Ağustos 2013 - 09:21 borsagundem.com

Suriye ve Fed endişeleriyle düşen borsalarda tepki alımlarının devam etmesi bekleniyor

BIST 100 günü % 0.1 düşüşle kapattı. Ama bankalar % 2.8 yükseldi. Dolar ise dün 2.07'den başladığı güne bu sabah 2.04'den devam ediyor.
BIST 100 endeksi, dünü % 0.1 düşüşle 65.452 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 63.887, en yüksek 65.803 puanı gören endeks, önceki kapanışının 67 puan altına indi. Ama Bankalar % 2.8 yükseldi. Yani alıcı geldi ama BIM, THY, AEFES nedeniyle BIST 100 artı kapanamadı.
Dünün negatif haberleri şunlardı: Fitch, dolar/TL’de yaşanan son yükseli şin Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi ğini, fon akımındaki zayıflamanın büyümeye etkisinin olumsuz olabileceğini açıkladı. Standard Bank, Türkiye ’nin diğer gelişmekte olan ülkelerden negatif ayrışacağını açıkladı. Societe Generale, Brent petrol fiyatının Suriye'ye olası bir saldırının bölgeye yay ılması durumunda geçici olarak 150 dolara kadar sıçrayabileceğini belirtti.
ABD’de ise veriler beklentilerin altında kalmayı sürdürüyor. Bu yüzden FED endişeleri azalmakta. Hatta Suriye'ye yönelik olası bir müdahalenin küresel piyasalarda yaşatacağı çalkantıdan dolayı Fed'e varlık alımında karar değiştirtebileceği konuşuluyor. Dün bozuk olan piyasalarda tepkiler görülürken bu sabah da Asya borsalarında tepkilerin devamı görülüyor."
(Gedik Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)