E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar neyi fiyatlayacak?---

Piyasalar neyi fiyatlayacak?

Piyasalar neyi fiyatlayacak?
10 Mart 2021 - 08:56 borsagundem.com

Türkiye'de işsizlik verilerinin açıklanacağı yeni günde, ABD'de enflasyon verileri takip edilecek.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Senato'nun onay verdiği 1,9 trilyon dolarlık yeni yardım paketinde eyaletler ve yerel yönetimler için uygun görülen yardımı mümkün olduğu kadar çabuk ödeneceğini söyledi.

Fitch Ratings, ABD Başkanı Biden'in 1,9 trilyon dolarlık yeni korona virüs yardım paketinin Kongre'den geçmesi halinde güçlü bir ekonomik büyüme sağlayacağını, ancak bunu bütçe açığında artış pahasına olacağını bildirdi.

Biden yönetiminden bir yetkili, Beyaz Saray'dan gelen ABD ile Çin arasında üst düzey bir toplantı konusunda detayların henüz nihai halini almadığı açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, bu görüşmenin "yakın zamanda" yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Çin'de tüketici fiyatları Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 düştü. Ekonomistler, Ocak ayında da yüzde 0,3 düşen fiyatların, Şubat'ta yüzde 0,4 gerileyeceğini tahmin ediyorlardı.

Almanya'da yayınlanan Handelsblatt gazetesinin haberine göre AB Komisyonu, COVID-19'a karşı aşılananlara özel bir pasaport verilmesi uygulamasına bu yaz geçmeyi hedefliyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Üçüncü Ünitesi Temel Atma Töreni gerçekleştirilecek. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telekonferans yöntemiyle katılması bekleniyor.

Yurt içinde günün en önemli verisi işgücü istatistikleri olacak.

İşsizlik oranı 2020 yılı Kasım döneminde yüzde 12,9 olarak açıklanmıştı.

TÜİK, işgücü istatistiklerinde bugün "Kasım-Aralık-Ocak" aylarını kapsayan "Aralık 2020 dönemi" yerine, "2021 Ocak ayı" verilerinin yayımlanacağını açıkladı.

TÜİK ayrıca inşaat maliyet endeksi verilerini de aynı saatte açıklayacak.

AK Parti ve İYİ Parti Meclis Grup toplantıları düzenlenecek.

TBMM KİT Komisyonunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün hesapları görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında ABD enflasyon rakamları yakından takip edilecek. ABD’de yılın ilk ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 1,4 yukarı gelmişti (16.30). Şubat ayı için analistler aylık yüzde 0,4,  yıllık yüzde 1,6 artış tahmin ediyorlar.

ABD'de diğer veriler MBA mortgage verileri (15.00), DOE petrol stokları (18.30) olacak. 10 Yıllık tahvil ihalesi de günün programında bulunuyor.

Kanada Merkez Bankası(BoC), günün tek faiz kararı beklenen merkez bankası olacak. BoC'un son 7 toplantıda yüzde 0,25 olarak koruduğu faizi bu toplantıda da değiştirmesi beklenmiyor.

Günün önemli şirket haberleri 10/03/2021

Kurlarda hafif yukarı hareket sürüyor

Tukaş ve İzmir Demir Çelik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Mart 2021 09:07

    Türkiye'de işsizlik rakamları, iş aramayanları kapsamadığından gerçek işsizleri yansıtmıyor. Türkiye'de %25 civarı işsizlik var.